Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Παρέμβαση στον ΔΣΑ για την εργασιακή ζούγκλα

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας πραγματοποίησε την Τετάρτη 2/10, μέρα απεργίας, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, καταγγέλλοντας την απόλυση ασκούμενου δικηγόρου από το δικηγορικό γραφείο του γνωστού εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου, λόγω της συμμετοχής του στην απεργία της 24/9.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ανέδειξαν, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στο χώρο των ασκούμενων και μισθωτών δικηγόρων: Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες» και δεν απολαμβάνουν ούτε και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, όπως ωράριο, κατώτατος μισθός, επιδόματα εορτών, άδεια ανάπαυσης, άδεια μητρότητας, αποζημίωση απόλυσης κ.ά.

Κατήγγειλαν τη διαχρονική ευθύνη του ΔΣΑ για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καθώς και την άρνησή του να κηρύξει αποχή για συμμετοχή στις δύο τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Στη συνεδρίαση, ο εκλεγμένος σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», μαζί με το ζήτημα της αποδοκιμασίας της απόλυσης του ασκούμενου δικηγόρου, έθεσε και αυτό του προωθούμενου νομοσχεδίου ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την ανάγκη καταδίκης των αντεργατικών διατάξεων από τον ΔΣΑ, χωρίς άλλη καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ