Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τον Τσε Γκεβάρα

Εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή τα 52 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στις 9/10/1967, πραγματοποίησε την Τετάρτη η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με λόγια του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο για τον Τσε, καθώς και με ένα ιστορικό της ζωής και των γεγονότων που διαμόρφωσαν τον Τσε στον μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη που έμεινε στην Ιστορία και εμπνέει και σήμερα στην οργανωμένη πάλη για το σοσιαλισμό.

Ακολούθησε συζήτηση με ομιλητή τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα από τα ιδεολογικά επιτελεία του συστήματος και διάφορες ομάδες με δήθεν αναφορά στο κίνημα, να ενσωματωθούν πρωτοπόρες ηρωικές μορφές του κομμουνιστικού κινήματος, να τις αφυδατώσουν από κάθε ίχνος κομμουνιστικής αντίληψης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις που κάνουν σήμερα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τέτοιες μεγάλες μορφές του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος δεν έχουν στόχο μόνο την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, αλλά επικεντρώνονται και στο πώς σήμερα, που η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, θα δυναμώσει ο αγώνας κόντρα σε εκείνους που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τον Τσε, να αφήσουν χιλιάδες νεκρούς από όπου κι αν πέρασαν, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η θέση των δικών τους μονοπωλίων.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε και το καλαίσθητο γκράφιτι που έφτιαχναν από το πρωί με μεράκι μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με τη μορφή και τα λόγια του Τσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ