Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ξαναφέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την απαράδεκτη απόφαση για νέα χωματερή στη Φυλή

Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στη Φυλή
Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στη Φυλή
Να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το θέμα της νέας χωματερής στη Φυλή ζητούν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή φορά που η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς για τη νέα εγκατάσταση δίπλα στον οικισμό «Γεννηματά 2» ήδη να τρέχουν. Μάλιστα, την τελευταία φορά, το αίτημα απορρίφθηκε από την περιφερειακή αρχή (ΝΔ) και ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, κάλεσε τις παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έγκαιρα κατέθεσε τις θέσεις της, κάτι που το έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Το αίτημά της για να γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση συνοδεύεται από αναλυτική έκθεση, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νέα χωματερή στη Φυλή είναι ένα ακόμα έγκλημα, που παραβιάζει ακόμα και αυτό το διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο κυβερνήσεων και ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος του λαού. Και θυμίζει ότι η απόφαση για νέα χωματερή δίπλα στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα πάρθηκε από την πλειοψηφία του ΕΔΣΝΑ εν κρυπτώ την 1η Αυγούστου.

Προσθέτει ότι στις 27 Αυγούστου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ζητήσει και από την τότε διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) να συζητηθεί αυτή η εξέλιξη, κάτι που δεν έγινε. Ακολούθως, με τη νέα διοίκηση (ΝΔ), η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανήλθε άλλες πέντε φορές με αντίστοιχα αιτήματα μέσα στον Σεπτέμβρη. «Παρά τα έγγραφά μας, αναφέρει, αγνοείτε το αίτημά μας και αρνείστε να εισάγετε το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθώντας τη "γραμμή" Δούρου. Συνειδητά υποκρύπτετε το εξαιρετικά ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής, που θα μας οδηγήσει σε τετελεσμένα, δεδομένου ότι στις 22 Οκτώβρη λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών. (...)

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αττικής επανειλημμένως έχει καταθέσει δημόσια, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις της για το μείζον αυτό ζήτημα και είναι συνεπώς σε γνώση και της νέας περιφερειακής αρχής τις οποίες καταθέσαμε εκ νέου με το υπ' αριθμ. 33/02-10-2019, ζητώντας να τις κοινοποιήσει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ακόμα δεν έχει κάνει.

Με δελτίο Τύπου στις 4 Οκτώβρη, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, ενημέρωσε ότι έχει θέσεις και μάλιστα τις παρουσίασε στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Για τον λόγο αυτό, επανερχόμαστε στο αίτημά μας, να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της 22ης συνεδρίασης το θέμα που αφορά στην με αρ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για τη δημιουργία νέας χωματερής, ώστε να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως οφείλει, γι' αυτό το φλέγον ζήτημα που αφορά στην υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού όλης της Αττικής.

Καταθέτουμε τη θέση μας, για το έγκλημα που συντελείται με τη δημιουργία της νέας χωματερής στη Φυλή, για να κοινοποιηθεί στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Στο μεταξύ, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή αρχή (ΝΔ) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να συζητηθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Αττική. Παρόλο που τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ κι ένα μήνα, το πρόβλημα παραμένει οξυμένο για τους μαθητές των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Ειδικών Σχολείων, αφού με σχετική υπουργική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της μείωσης του κόστους, η δωρεάν μεταφορά προβλέπεται μόνο για αποστάσεις μεγαλύτερες από 3 χλμ. για τα Γυμνάσια και 5 χλμ. για τα Λύκεια. Ετσι, οι μαθητές πρέπει να διανύουν με τα πόδια τέτοιες αποστάσεις και μάλιστα φορτωμένοι και με τον επιπλέον εξοπλισμό για τα καλλιτεχνικά τους μαθήματα, κάτι που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε πως οι δεσμεύσεις της Περιφέρειας ότι το πρόβλημα θα λυθεί, ακόμα δεν έχουν γίνει πράξη και απαίτησε άμεσα να παρθεί σχετική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ