Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαδήλωσαν στην Πάτρα οι συνταξιούχοι της Δυτ. Ελλάδας

Μαζική και με παλμό ήταν η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χτες στην Πάτρα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Καλάβρυτα, το Αίγιο κ.α.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Εκεί μίλησε ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, ενώ χαιρέτισαν ο Γιάννης Ζώης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμαλιάδας, ο Θανάσης Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΣΑ Πάτρας, ο Γιάννης Τόλης, Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, εκτός από τα ζητήματα της πάλης ενάντια σε παλιούς και νέους αντιασφαλιστικούς νόμους, αποφασιστική ήταν η καταδίκη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Τουρκίας, με τις πλάτες των ΗΠΑ, στη Συρία.

Αμέσως μετά, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με κατάληξη στον τοπικό ΕΦΚΑ, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Καταγγελία από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Στο μεταξύ, την απαράδεκτη στάση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ν. Μηταράκη, που επιλέγει ως συνομιλητές κάποιους νόθους εργατοπατέρες, καταγγέλλει η ΕΣΤΑΜΕΔΕ (συνταξιούχοι μηχανικοί). Η στάση του απέναντι στο συνταξιουχικό κίνημα, επισημαίνει, φανερώνει την επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσει την επίθεση με όπλο της τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ ο υφυπουργός είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα για την κινητοποίηση και τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ και είχε ορίσει τρεις μέρες νωρίτερα ώρα συνάντησης με τις διοικήσεις των δύο συνταξιουχικών σωματείων των μηχανικών, εντούτοις, την ώρα του καθορισμένου ραντεβού, είχε ήδη «υποδεχτεί» τους νόθους εργατοπατέρες που σφετερίζονται τον τίτλο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και επιχειρούν μέσα από δικαστικές αποφάσεις να «νομιμοποιήσουν» τη νοθεία τους.

Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ τονίζει πως η όποια ακύρωση παλιών ή ματαίωση νέων μέτρων σε βάρος των συνταξιούχων δεν θα προκύψει απ' το «διάλογο» των νόθων που υπηρετούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, αλλά από τη διαρκή μαχητική κινητοποίηση των ίδιων των συνταξιούχων απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ