Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Δράσεις για την Υγεία
  • Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και ΚΥ Νομού Τρικάλων καλεί σήμερα Παρασκευή σε σύσκεψη σωματείων και φορέων για την οργάνωση κοινής μέρας δράσης σε όλο το νομό για την Υγεία. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Μεταξύ των οξυμένων προβλημάτων ξεχωρίζουν το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όσο και στα Κέντρα Υγείας του νομού.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Πέραμο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων, με αιτήματα: Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία. Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο. Να ενισχυθεί το «Θριάσιο» Νοσοκομείο με προσωπικό. Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των διαδοχικών συσκέψεων φορέων σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
  • Η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου καλεί τους φορείς και το λαό της περιοχής σε σύσκεψη - συζήτηση για το μέλλον των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στον Ταύρο, την Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ. στην Αίθουσα 7 (Πειραιώς και Επταλόφου), ενάντια στην επιχειρούμενη προσπάθεια αλλαγής ιδιοκτησίας και χρήσης των κτιρίων όπου στεγάζονται τα ιατρεία.
  • Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στα νησιά του Αιγαίου ενόψει της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό στις 15 Οκτώβρη. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε σύσκεψη στην Ικαρία στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του δημαρχείου Ευδήλου. Παράλληλα, κάλεσμα συντονισμού για την κινητοποίηση απευθύνουν σε σωματεία και φορείς το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, προετοιμάζοντας τη συγκέντρωση στο νησί που ήδη έχει οριστεί για την Τρίτη 15/10, στις 6 μ.μ., στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ