Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θεωρούν «κόστος» τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής!

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Τα ίδια Παντελάκη μου...», με τα όσα έλεγαν πριν οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι απαντήσεις που έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και συζητήθηκε τη Δευτέρα, για το ευαίσθητο θέμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι τα παιδιά και οι γονείς τους έχουν ανάγκη για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με την ταυτόχρονη ίδρυση νέων δομών, με την εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, εξασφάλιση της μεταφοράς τους από ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών, χρειάζονται δημόσιες δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης με ευθύνη του υπουργείου, για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, από διεπιστημονική ομάδα που θα διαπιστώνει, θα καταγράφει και θα εντάσσει τα παιδιά στο κατάλληλο γι' αυτά ειδικό πλαίσιο.

Αντί αυτών, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το ίδιο «έργο» με αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όχι μόνο κανένα ειδικό σχολείο δεν άνοιξε με πλήρη λειτουργία, αλλά ακόμα και σήμερα, κοντά ενάμιση μήνα μετά, καταγράφονται σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού σε όλο το φάσμα των ειδικών δομών, στα ειδικά σχολεία, στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη, ενώ ακόμα δεν έχουν κανονιστεί δρομολόγια για τη μεταφορά των παιδιών.

Το αποτέλεσμα είναι είτε οι μαθητές να στοιβάζονται, χωρίς να λαμβάνουν την αναγκαία στήριξη, είτε να μένουν σπίτι τους. Ενώ οι γονείς, που αντιμετωπίζουν τον δικό τους Γολγοθά, καλούνται να καλύψουν τα κενά προσλαμβάνοντας ιδιωτική παράλληλη στήριξη, συνεχίζοντας τον δαπανηρό μαραθώνιο για να καλύψουν τα κενά του κατά τ' άλλα «δημόσιου» σχολείου.

Η υφυπουργός απάντησε με την εκ νέου εξαγγελία των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, που είχε κάνει αρχικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως ακριβώς και οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, έτσι και τώρα η Σ. Ζαχαράκη έριξε στους δήμους τις ευθύνες για τα κτιριακά προβλήματα και τη μεταφορά των παιδιών.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις της υφυπουργού ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι γονείς και παιδιά έχουν βαρεθεί να ακούν για τις 4.500 προσλήψεις λέγοντας: «Κάντε τις επιτέλους και ας είναι και μια σταγόνα στον ωκεανό».

Τόνισε ότι αν η έννοια του αναπληρωτή είναι βάρβαρη για τον εργαζόμενο, για ένα παιδί με αυτές τις ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερη η βαρβαρότητα. Οπως επισήμανε, και η σημερινή κυβέρνηση κόβει λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους από την Ειδική Αγωγή με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί τα θεωρεί και αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική της κόστος, όταν καταβάλλουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κοντά 4 δισ. ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν το ασφαλές άνοιγμα των Ειδικών Σχολείων (2021-07-15 00:00:00.0)
Επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν με τα αναγκαία μέτρα (2021-02-24 00:00:00.0)
Kινητοποίηση την Τρίτη για τους παιδικούς σταθμούς (2018-09-13 00:00:00.0)
Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών (2018-09-06 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις δημοτικές δομές φροντίδας των παιδιών (2018-02-21 00:00:00.0)
Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής με το απαραίτητο προσωπικό (2015-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ