Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διεκδικούν το ασφαλές άνοιγμα των Ειδικών Σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, από τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των Ειδικών Σχολείων, ζητούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Με αυτό το κεντρικό αίτημα, πραγματοποιούν σήμερα στις 7.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Στο κάλεσμά τους αναφέρονται στην ανάγκη να παρθούν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης τον Σεπτέμβρη, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης. Οπως καταγράφουν και σε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας ζητώντας συνάντηση, «αν δεν παρθούν μέτρα από τώρα, τα παιδιά και οι οικογένειές μας, όπως και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη σχολική χρονιά, αλλά θεωρούμε ότι παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους. Η ιδιωτική μεταφορά, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις προσωπικού, οι απαράδεκτες πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, η έλλειψη επιστημονικών, αναλυτικών προγραμμάτων, το τραγικό κτιριακό πρόβλημα σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια δημόσιων δομών και την κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα, συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο παζλ για μας και τις οικογένειές μας».

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διεκδικούν συγκεκριμένα:

-- Να ανοίξει η Ειδική Αγωγή τον Σεπτέμβρη με όλα τα μέτρα προστασίας και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης των παιδιών, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Ειδικής Αγωγής, για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η μέγιστη αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών, των μέσων και του προσωπικού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο ενός ενιαίου κρατικού σχεδίου.

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού).

-- Να παρθεί πίσω τώρα το σχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

-- Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.

Οι δύο φορείς δηλώνουν παράλληλα ότι ενώνουν τη φωνή τους με τους φορείς στα Γιάννενα που ζητούν να μην απελαθούν και να δοθεί άσυλο στα παιδιά μεταναστών με αναπηρία που φοιτούν σε σχολεία των Ιωαννίνων και στις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ