Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τα όνειρα και η ζωή μας δεν χωράνε στην ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν

Την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει τις επιταγές του κεφαλαίου επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας το Σάββατο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους - το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «αμέριστη στήριξη της κυβέρνησής μας αλλά και τη δική μου προσωπικά» σε ό,τι αφορά τα «οράματα» των επιχειρηματικών ομίλων «μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων. Μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών αλλά και την ενεργό συνεργασία με την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση». Επιχείρησε να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες περί «επενδύσεων που διαχέουν τον πλούτο σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους πολύ πέρα από τα όρια της συγκεκριμένης επένδυσης», ενώ δείχνοντας τι σημαίνουν οι υποσχέσεις για «νέες καλές δουλειές» αναφέρθηκε στο ...όραμά του για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, λέγοντας πόσο «σημαντικό» θεωρεί το γεγονός ότι μια γυναίκα π.χ. 50 ετών «μπορεί να επιδιώξει και πάλι να ενταχθεί στην αγορά εργασίας, αναζητώντας νέες ευκαιρίες» μέσα από τέτοιες επενδύσεις.

Σε σχόλιό της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη το Σάββατο στην Καλαμάτα και η ομιλία του έδειξαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την υλοποίηση του υπόλοιπου 32% των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου (το υπόλοιπο 68% το βρήκε έτοιμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

Μάλιστα διαφήμισε πλευρές του νέου κατάπτυστου "αναπτυξιακού" νόμου που φέρνει στη Βουλή αυτή τη βδομάδα. Η μείωση της φορολογίας και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων, που είπε, δεν αφορούν την τσέπη των οικογενειών μας, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αλλά την τσέπη των καπιταλιστών, που έχουν δισεκατομμύρια κέρδη και θέλουν να τα κάνουν ακόμα περισσότερα, σε βάρος των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο παράδειγμα του "Costa Navarino", λέγοντας ότι "ο πλούτος που παράγεται εκεί διαχέεται στους εργαζόμενους και στην τοπική οικονομία". Βέβαια, δεν είδαμε κανέναν εργαζόμενο στο συγκεκριμένο ή σε άλλο ξενοδοχειακό συγκρότημα να κυκλοφορεί με ελικόπτερα και κότερα, όπως οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης που φτάνουν σε σημείο λιποθυμίας, χωρίς νερό σε πολλές περιπτώσεις, ενώ οι καμαριέρες κυκλοφορούν με "τσιπάκι", για να ελέγχεται ο χρόνος που κάνουν να καθαρίσουν ένα δωμάτιο.

Η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ, σε συνέχεια της "δίκαιης ανάπτυξης" του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τα κέρδη των ομίλων, των ξενοδόχων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Αφορά δηλαδή σχέδια για το πώς ο εργαζόμενος θα δικαιούται λιγότερα για να αυξάνονται τα κέρδη του αφεντικού του».

«Τα όνειρα και η ζωή μας, όμως, δεν χωράνε στην ανάπτυξη και στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη τους, να δυναμώσουν τα σωματεία, να αλλάξουν αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό. Να βάλουν μπροστά και να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί στο νέο ραντεβού των συνδικάτων την Πέμπτη, τη μέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - σκούπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ