Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΝΟΚΙΑ»: Σε νέα 24ωρη απεργία (μετά την απεργία στις 9/10) προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη «ΝΟΚΙΑ», ενάντια στις απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία, ενώ παράλληλα διεκδικούν και την υπογραφή ΣΣΕ. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο αγώνας αυτός να συναντηθεί με την πάλη των εργαζομένων στον υπόλοιπο κλάδο, σε συμπόρευση με το κλαδικό Συνδικάτο. Η Σωματειακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Να μη γίνει καμία απόλυση, όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν με ευθύνη της εταιρείας σε άλλες θέσεις, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή. Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας θα έχει σήμερα στις 4 μ.μ. αντιπροσωπεία σχολικών τροχονόμων από την Πάτρα, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές. Η αντιπροσωπεία προβάλλει το αίτημα των εργαζομένων για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των σχολείων. Να σημειωθεί ότι οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζονται από το κράτος ως εθελοντές, αμείβονται με ψίχουλα που φτάνουν τα 173 ευρώ και δουλεύουν ανασφάλιστοι. Σε αυτό το καθεστώς εργάζονται πάνω από 20 χρόνια.

ΤΡΟΛΕΪ: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αύριο Τετάρτη, από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ