Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ψηφίστηκε αργά χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί σχεδόν κάθε είδους αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων, που θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Από τους 287 παρόντες, υπέρ ψήφισαν 165 και κατά 122 βουλευτές. Οι παραπάνω βουλευτές που ψήφισαν υπέρ - πέραν των κυβερνητικών - ήταν του κόμματος του Βελόπουλου.

Συνοπτικά, το νομοσχέδιο «για την ταχεία βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και κατ' επέκταση την προσέλκυση νέων επενδύσεων» δίνει συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιδιώκει να καταστείλει το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική, συλλογική οργάνωση και δράση, για να επιβάλει στους χώρους δουλειάς «σιγή νεκροταφείου». Παραδίδει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο την υγεία και ασφάλεια των λαϊκών στρωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι και αρχαιολογικούς τόπους, ενώ όλα αυτά συνοδεύονται από πλήθος προνομίων, επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων με «ζεστό» χρήμα, σωρό από φοροαπαλλαγές κ.ο.κ.

Επιβεβαιώνοντας εξάλλου ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ είναι συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης, στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενσωματώσει προτάσεις και σχέδια που δεν πρόλαβε να νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ - εν είδει «υπουργείου αντιπολίτευσης» - όπως και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων ήταν καθαρά από τη σκοπιά των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, με τους βουλευτές τους να κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν» αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που τα όποια «θετικά μέτρα» περιλαμβάνει για την προσέλκυση των «επενδυτών» είναι εκείνα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τόσο με το αίτημα που κατέθεσε για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όσο και με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, αποκάλυψε πλήρως τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο και καταψήφισε. Ανέδειξε ότι η ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου, στο όνομα της οποίας «πίνουν νερό» η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα και ότι μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η οργανωμένη πάλη, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ