Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέχρι τον Ιούνη αξιολόγηση και μεταπτυχιακά

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη νομοθέτηση της «αξιολόγησης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), κατά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα και κατά την οποία συζητήθηκαν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών.

Σύμφωνα με την εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση θα προωθηθεί στο πλαίσιο της «σύγκλισης» με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και ότι το σχετικό νομοσχέδιο, όπως και εκείνο που θα αφορά τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, προγραμματίζεται να ψηφιστούν μέχρι τον Ιούνη του 2002.

Απαντώντας το αίτημα της ΠΟΣΔΕΠ για αύξηση των αποδοχών των πανεπιστημιακών και ειδικότερα των συνταξιούχων, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στη συζήτηση συνολικά για το ασφαλιστικό, ενώ - όπως είπε - η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έχουν απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα. Ούτε στο αίτημά της για ουσιαστική αναβάθμιση του Λέκτορα, που, ύστερα από ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που υπάγονται στη δικαιοδοσία του ΣτΕ, βγαίνει από τον ενιαίο φορέα διδασκόντων, το υπουργείο Παιδείας έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΣΔΕΠ, ο υπουργός δήλωσε ότι για τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημερώθηκε από ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ και ότι έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης. Για το ζήτημα της αναβάθμισης του Λέκτορα, είπε ότι θα μελετηθεί το θέμα και θα γίνουν ρυθμίσεις «στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ