Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κατάσταση υπολειτουργίας

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία της Καρδίτσας, καθιστώντας, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αδύνατη τη λειτουργία τους. Πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακή υποδομή παραμένουν.

Συγκεκριμένα: Επτά νηπιαγωγεία στην πόλη λειτουργούν κάτω από άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες, αφού στεγάζονται σε κτίρια που ήταν καταστήματα ή αποθήκες, τα οποία δε διαθέτουν αυλή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο ατυχημάτων στα διαλείμματα. Επίσης το 5ο, το 8ο, το 11ο Δημοτικά Σχολεία και το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας λειτουργούν σε προκάτ κτίρια αμιάντου. Κλειστό γυμναστήριο διαθέτει μόνο ένα δημοτικό σχολείο, ενώ αίθουσες πολλαπλών χρήσεων δεν υπάρχουν καθόλου.

Τα ολοήμερα σχολεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης αιθουσών και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων δε γίνονται, αφού δε δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια. Οσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λείπουν 21 αίθουσες, 9 εργαστήρια, 70 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επίσης, 6 αίθουσες λειτουργούν σε διαδρόμους, άλλες 6 χωρισμένες με νοβοπάν, υπάρχουν μόνο δύο κλειστά γυμναστήρια, ενώ βιβλία όπως φυσικής, χημείας, ξένων γλωσσών και άλλα δεν έχουν πάει ακόμα!

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των σχολείων επισημαίνει σε επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καρδίτσας, ζητώντας την άμεση επίλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ