Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΚΑΒΑΛΑΣ
Συμπαραστέκεται στη φιλόλογο που είπε την αλήθεια για τον Μεταξά

Την εκπαιδευτικό που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης φασιστικών και ακροδεξιών ιστοσελίδων επειδή είπε ότι ο Ι. Μεταξάς ήταν φασίστας δικτάτορας υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) Καβάλας.

Το περιστατικό έγινε την 28η Οκτωβρίου. Η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης Σταυρούλα Χαβελάκη εκφώνησε τον πανηγυρικό της επετείου στον εορτασμό του δήμου Νέστου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, πριν από τη μαθητική παρέλαση, είπε την αλήθεια για τον Μεταξά, μια αλήθεια που έθιξε τους ιδεολογικούς απογόνους του, οι οποίοι στη συνέχεια εξαπέλυσαν εμετική επίθεση εναντίον της.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Καβάλας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καθήκον και υποχρέωση του εκπαιδευτικού προς τους μαθητές του και την κοινωνία είναι να λέει την αλήθεια και να παλεύει γι' αυτήν! Να επιζητά την ιστορική μνήμη και όχι τη λήθη. Να αφυπνίζει συνειδήσεις και όχι να κοιμίζει τα μυαλά των μαθητών του.

(...) Είναι φυσικό όλοι αυτοί οι ιστορικοί απόγονοι των φασιστών και των ναζιστών να ταράζονται όταν ακούν την αλήθεια! (...) Γιατί είναι οι ιστορικοί απόγονοι των χαφιέδων και των βασανιστών της "Μεταξικής 4ης Αυγούστου", των πεμπτοφαλαγγιτών και των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών και των μαυραγοριτών.

(...) Είναι αυτοί που τρέμουν να ακούσουν για την ηρωική αντίσταση ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και μας πουλάνε το παραμύθι του ΟΧΙ του Μεταξά!

Είναι αυτοί που επίσημα προσπαθούν να εξισώσουν την τεράστια συνεισφορά της ΕΣΣΔ στον αντιφασιστικό αγώνα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τα εγκλήματα των ναζιστών, ψηφίζοντας ανιστόρητα κείμενα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η ΑΣΕ καταλήγει καλώντας τους εκπαιδευτικούς να σταθούν υπερασπιστές της υποχρέωσης του δασκάλου να λέει την αλήθεια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ