Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Εχθροί των εργατών και τσιράκια των αφεντικών οι φασίστες

Μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έστειλε η κινητοποίηση σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων

«Στους χώρους και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!». Το αποφασιστικό αυτό μήνυμα έστειλαν συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αθήνας, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι από την κινητοποίηση που οργάνωσε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, με αφορμή την απολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.

Με πορεία από το Μετρό Αμπελοκήπων, οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες», «Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» κατευθύνθηκαν στο Εφετείο, όπου παρέμειναν αρκετές ώρες.

«Εχθροί των εργατών είναι οι χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών και εγκληματίες» έγραφε το πανό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Πιο πίσω, το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων δήλωνε ξεκάθαρα «Εξω οι φασίστες από τις σχολές μας», και των μαζικών φορέων της Αθήνας, όπως και του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, «Χρυσή Αυγή τσιράκια των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και τα μέλη του ΠΓ Γιάννης Πρωτούλης, Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να καταδικάσουμε τη Χρυσή Αυγή» και απαιτώντας να καταδικαστεί η εγκληματική και φασιστική δράση της από τα δικαστήρια, αλλά πρωτίστως «να καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων, αφού είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών».

Αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η δίκη «τραβάει» 4,5 χρόνια, σημειώνοντας πως οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κοιμούνται ήσυχοι στο σπίτι τους και συνεχίζουν να τρομοκρατούν εργάτες και αγωνιστές συνδικαλιστές. Παράλληλα, κατήγγειλε την πολιτική των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα και εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που τροφοδοτούν τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

«Οι εργάτες θα δυναμώσουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους», τόνισε ο Ν. Μαυροκέφαλος, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ