Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδιο με σκάφος διακινητών ανοιχτά της Χίου

Ενα ακόμα περιστατικό, που θα μπορούσε να έχει μοιραία κατάληξη για δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ανοιχτά της Χίου.

Το συμβάν, στο οποίο εμπλέκεται μια θαλαμηγός από το Τσεσμέ της Σμύρνης, ήρθε στην επιφάνεια από καταγγελίες μεταναστών που επέβαιναν με προορισμό τη Χίο, ότι το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ όταν τους εντόπισε. Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ορατά σημάδια στο σκάφος από τις ριπές.

Σε απάντησή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού «εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βροντάδου της Χίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ταχύπλοο σκάφος, μήκους 15 περίπου μέτρων, να κινείται ύποπτα με πορεία βορειοδυτική.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους, το ταχύπλοο έσβησε τα φώτα του και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του περιπολικού». Κατά το Λιμενικό, το θαλαμηγό σκάφος έχει απασχολήσει στο παρελθόν με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή.

Στο περιστατικό της Τρίτης, «από το πλωτό ΛΣ πραγματοποιήθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ελιγμοί ακινητοποίησης και αποφυγής του ταχύπλοου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του. Τελικά το ύποπτο σκάφος συνέχισε την πορεία του προς τις τουρκικές ακτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ