Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Στάσεις εργασίας από αύριο

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται από αύριο οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο υπομονής για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, που καθιστούν αναξιόπιστες τις δημόσιες συγκοινωνίες και κάνουν μαρτύριο τη δουλιά των οδηγών στα αστικά λεωφορεία.

Την απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις πήρε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το οποίο καλεί τους αρμόδιους να καθίσουν επιτέλους στο τραπέζι και να δώσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, αλλά και τους εργαζόμενους.

Το απεργιακό πρόγραμμα των οδηγών της ΕΘΕΛ, περιλαμβάνει καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας από αύριο μέχρι την Παρασκευή, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Τις ώρες αυτές θα παραμένουν ακινητοποιημένα τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η εταιρία μοιάζει «με ακυβέρνητο καράβι στον ωκεανό» και οι μόνοι που παλεύουν για να μη βουλιάξει είναι οι εργαζόμενοι. Οι οδηγοί μαζί με τους σταθμάρχες και τους επόπτες προσπαθούν φιλότιμα να φέρουν σε πέρας ένα αναξιόπιστο πρόγραμμα, εξ αιτίας του οποίου:

- Γίνονται «λάστιχο» με συνεχείς μετακινήσεις από αμαξοστάσιο σε αμαξοστάσιο και βρίσκονται μέχρι και14 ώρες στο δρόμο.

- Γίνονται δέκτες παραπόνων, ύβρεων, ακόμα και ξυλοδαρμών από αγανακτισμένους επιβάτες και οδηγούς παρανόμως σταθμευμένων ΙΧ.

- Γίνονται συστηματικοί παραβάτες του ΚΟΚ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί δε γνωρίζουν, λόγω των συνεχών αλλαγών, ποιες είναι οι διαδρομές, οι αφετηρίες, τα τέρματα, οι στάσεις κλπ.

Σοβαρά προβλήματα, επίσης, υπάρχουν στην τεχνική βάση, την οποία όλο και συρρικνώνουν σε προσωπικό. Αυτό έχει ως επακόλουθο να παραμένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία, λόγω βλαβών, περισσότερο διάστημα. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, υπάρχει και το πειθαρχικό, που καταλογίζει βαρύτατες ποινές στους οδηγούς, για... ψύλλου πήδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ