Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατικό ατύχημα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε χτες το πρωί, την ώρα της δουλειάς, όταν καθώς εργαζόταν στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων, έσπασε κλαδί και την χτύπησε στο κεφάλι. Η 64χρονη εργάτρια καθαριότητας Ε. Σ. μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου της έγιναν ράμματα και εξετάσεις.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ σημειώνει ότι και αυτό το ατύχημα αναδεικνύει τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εργαλεία, οχήματα κ.ά. όπως συμβαίνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τονίζει: «Γνωρίζουμε ότι όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες, κάποιες εργασίες πρέπει να γίνονται π.χ. να απομακρύνονται σπασμένα δέντρα και κλαδιά, καθαρισμός σε σχάρες υδρορροών και αποχέτευσης, κάδοι που έχουν φύγει από τη θέση τους κ.ά., εργαζόμενοι όμως που έχουν προχωρημένη ηλικία ή κάποια προβλήματα υγείας πρέπει να προστατεύονται» και σημειώνει πως «το γεγονός αναδεικνύει και ότι, λόγω των αντεργατικών αλλαγών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο συνταξιοδοτικό από όλες τις κυβερνήσεις, αύξηση ορίων ηλικίας, ενσήμων και μείωση συντάξιμων αποδοχών, πολλοί εργαζόμενοι που δεν έχουν αυτές τις νέες "προϋποθέσεις" αναγκάζονται να δουλεύουν σε μεγάλη ηλικία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι εργάτες καθαριότητας και άλλες ειδικότητες έβγαιναν στη σύνταξη οι γυναίκες στα 55 και οι άνδρες στα 58, ακριβώς επειδή δούλευαν σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ