Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνεχίζονται οι προκλήσεις και οι επιθέσεις από το Ισραήλ

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές απαντούν στις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη

Copyright 2019 The Associated

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές απαντούν στις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη
ΡΑΜΑΛΑ.--

Περίπου 26 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα, ενώ έξι φυλακίστηκαν κατά την προχτεσινή «μέρα οργής», όπου διοργανώθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Οχθης, ενάντια στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ των ισραηλινών εποικισμών στην περιοχή.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο WAFA, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνόδευσαν λεωφορεία γεμάτα με φανατικούς Ισραηλινούς εποίκους στην περιοχή Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, προκαλώντας αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις με Παλαιστίνιους. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των Παλαιστινίων που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των εποίκων στην περιοχή και συγκεκριμένα στον «Τάφο του Ιωσήφ» μέσα στη Ναμπλούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη μηνιαία έκθεση για την πρόσβαση σε δομές Υγείας των ασθενών από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, μόνο το 58% των αιτήσεων άδειας για τους ασθενείς της Γάζας να διασχίσουν το σημείο ελέγχου Erez/Beit Hanoun του Ισραήλ, για να φτάσουν σε νοσοκομεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ή της Δυτικής Οχθης, εγκρίθηκε τον Οκτώβρη. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Απρίλη του 2018.

Χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στο Κατάρ, συναντήθηκε στην πρωτεύουσα, Ντόχα, με τον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Αλ Θάνι, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό καθώς και για τις ισραηλινές παραβιάσεις και βιαιοπραγίες κατά του παλαιστινιακού λαού. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τρόπους κινητοποίησης υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους - μετά και την τελευταία απόφαση των ΗΠΑ - καθώς και την προοπτική ανάπτυξης διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ