Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Τραμπ στα στρατεύματα

Επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπου βρέθηκε με τα κατοχικά στρατεύματα αλλά και την τοπική πολιτική ηγεσία. Το επικοινωνιακό πρόγραμμα περιλάμβανε γεύμα με τους στρατιώτες, ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, ενώ επί της ουσίας ανακοίνωσε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, οι οποίες είχαν διακοπεί το Σεπτέμβρη.

Ηταν η πρώτη φορά που μετέβη στο Αφγανιστάν στη διάρκεια της θητείας του, έχοντας υποσχεθεί την υποτιθέμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Συναντήθηκε με τον Αφγανό Πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Τραμπ στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ. Είπε χαρακτηριστικά: «Θα παραμείνουμε όσο δεν καταλήγουμε σε συμφωνία με τους Ταλιμπάν ή μέχρι να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και να θέλουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία». Οι Ταλιμπάν βεβαίως είναι κατασκεύασμα - εργαλείο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που χρησίμευσε για την «ανθρωπιστική επέμβαση» στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, που έχει σημαντικό φυσικό πλούτο και γεωστρατηγική σημασία, κοντά στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ