Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν

� Nikos Psathoyiannakis

Πλούσιος είναι ο προγραμματισμός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη θεατρική περίοδο 2019 - 2020, χρονιά που συμπληρώνει και 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στη νέα καλλιτεχνική περίοδο θα ανέβουν διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των επόμενων μηνών:

Κεντρική Σκηνή

Η παράσταση «Οι Τόποι είναι ήχοι», σε σκηνοθεσία Μαρίας Φλωράτου, θα επαναληφθεί και φέτος (6, 7 και 8 Δεκέμβρη). Η παράσταση επικεντρώνεται στην παραμονή στην Πάτρα του σπουδαίου μουσικού Γιάννη Ζουγανέλη, που «έφυγε» από τη ζωή πριν 13 χρόνια. Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη του 1950, μετά το πέρας του πολέμου, όταν η πόλη εισέρχεται στην περίοδο της αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Στην παράσταση συμμετέχουν πολίτες της Πάτρας και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων. Η παράσταση βασίζεται στο κείμενο «Ολα Τούμπα», του Κωνσταντίνου Μάγνη. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Από τις 27 Δεκέμβρη θα ανέβει η παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, σε νέα γραφή για το θέατρο, του Σταύρου Τσακίρη και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη. Ο Τζον Στάινμπεκ θεωρεί ότι ο ρόλος του συγγραφέα «είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αποκαλύπτει τα τρωτά σημεία και τα σφάλματα του ανθρώπου, να φέρει στο φως τα σκοτεινά και επικίνδυνα όνειρα, με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή του». Στο έργο «Ανθρωποι και ποντίκια» απεικονίζονται οι συνθήκες ζωής των εργατών στην αμερικανική ύπαιθρο, ενώ στο προσκήνιο τοποθετείται η συγκινητική, βαθιά και τραγική φιλία δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων...

Παιδική Σκηνή

Από τις 7 Γενάρη θα ανέβει η παράσταση «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα», σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, βασισμένη σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα βιβλία του Μενέλαου Λουντέμη. Παρακολουθούμε την ιστορία του Μέλιου, ενός φτωχού και ορφανού αγοριού που διψά για μόρφωση. Φως, στήριγμα και οδηγός του σε αυτήν τη διαδρομή είναι ο δάσκαλός του, ο οποίος τον βοηθάει να φύγει απ' το χωριό και να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη. Το ταξίδι του αυτό προς την ενηλικίωση, που κυλά όπως το μεγάλο ποτάμι της πολιτείας του, άλλοτε με ορμή και άλλοτε γαλήνια, άλλοτε με πίκρες και άλλοτε με χαρές, θα τον σημαδέψει για πάντα.

Αρμα Θέσπιδος

Στις 20 Γενάρη το «Αρμα Θέσπιδος» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Χρήστου Στρέπτκου. Οπως σημειώνει ο Χ. Στρέπτκος: «Δυο νέοι, ερωτευμένοι και αθώοι, αντιμετωπίζουν έναν κόσμο συμφερόντων και συμβιβασμών. Ο έρωτας της Γκόλφως βασίζεται στην άδολη αγάπη και στον όρκο της αιώνιας πίστης. Απέναντι βρίσκονται οι περιουσίες, οι άρχοντες, τα προξενιά, η φτώχεια και όλος ο "ενήλικος" κόσμος των "πλούσιων και φτωχών"...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ