Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αμλετ» στο ιστορικό «Αμφι-Θέατρο»

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανεβάζει τον «Αμλετ», το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που θα ανοίξει στις 11 Δεκέμβρη το κλειστό εδώ και οκτώ χρόνια «Αμφι-Θέατρο», του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου (Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 και Αδριανού 111).

Η παράσταση ανεβαίνει στο «Αμφι-Θέατρο» 28 χρόνια μετά απ' αυτήν σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Το «Αμφι-Θέατρο» θα ανοίξει για μια σεζόν, ενώ θα διατηρηθεί η φυσική φθορά του χώρου, ο οποίος παραμένει κλειστός έως σήμερα.

Οπως σημειώνει η Κ. Ευαγγελάτου, «ο "Αμλετ" είναι ένα έργο γεμάτο αναφορές στην υποκριτική και την υποκρισία: Από την παράσταση που στήνει ο Αμλετ για να παγιδεύσει τον βασιλιά έως την σκηνοθετημένη (;) τρέλα του και από τους μακροσκελείς, απόλυτα θεατρικούς μονολόγους του κεντρικού προσώπου έως την απέχθειά του για καθετί που "φαίνεται αλλά δεν είναι".

Η παράσταση ερευνά τον τρόπο με τον οποίο το έργο διαταράσσει το όριο μεταξύ Θεάτρου και πραγματικότητας, εκθέτοντας τους μηχανισμούς της θεατρικής τέχνης. Παράλληλα, στο επίκεντρο της ανάγνωσής μας τίθεται ο θάνατος - όχι απλώς ο φυσικός θάνατος και η φιλοσοφική αναρώτηση για το μετά, αλλά, κυρίως, ο θάνατος του Θεάτρου: Η θνησιγενής τέχνη του Θεάτρου, η παλαιά γενιά που εξαφανίζεται δίνοντας τη θέση της στην νέα, τα φαντάσματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, το νήμα των τριάντα ετών που συνδέει τον παλαιό Φόρτινμπρας με τον νέο, τον παλαιό Αμλετ με τον γιο του, και την παράσταση του 1991 με την φετινή».

Στο ρόλο του Αμλετ ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου, Αμαλία Νίνου, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Γιώργος Ζυγούρης, Γιάννης Κότσιφας, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Βασίλης Μπούτσικος. Σε βίντεο εμφανίζεται ο Γιάννης Φέρτης.

Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη στις 20.30, Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο στις 17.30 και τις 21.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ