Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση στα σχολεία

Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για τα κτίρια του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου

Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των Γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, καθώς τα κτίρια που τα στεγάζουν κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τη σεισμική δόνηση στις 27 Νοέμβρη.

«Επιβεβαιώθηκε με τρανταχτό τρόπο αυτό που για χρόνια φώναζαν και διεκδικούσαν οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς της Κισσάμου, ότι δηλαδή το κτίριο χρειάζεται άμεσα ανακατασκευή», σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και θυμίζει πως εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία οι μαθητές των σχολείων της Κισσάμου με δυναμικές κινητοποιήσεις είχαν επισημάνει το πρόβλημα, απαιτούσαν με τους αγώνες τους να ανακατασκευαστεί το κτίριο, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντισεισμικής προστασίας.

Η ΤΕ Χανίων αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ενδιάμεσες λύσεις που προκρίνονται (απογευματινή βάρδια, χρήση κοντέινερ), τονίζοντας πως πρέπει να είναι προσωρινές. «Το απογευματινό ωράριο λειτουργίας των σχολείων δεν μπορεί να είναι λύση, καθώς πρέπει να παρθεί υπόψη ότι μιλάμε για μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο τους από απομακρυσμένα χωριά, για εκπαιδευτικούς που διανύουν χιλιόμετρα για να διδάξουν στο σχολείο, για αναπληρωτές που κάνουν μάθημα και σε άλλα σχολεία και θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα πρωί - βράδυ (...) Σε άλλα σχολεία του νομού, μπορεί επίσης να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για το πόσο "προσωρινή" είναι η παραμονή των μαθητών σε αίθουσες προκάτ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου, όπου εδώ και χρόνια οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ και, ενώ κάνουν κινητοποιήσεις διαρκείας, ακούν μόνο υποσχέσεις δήμου, Περιφέρειας και κυβερνήσεων ότι θα φτιαχτεί νέο κτίριο», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα.

«Ο κοινός, οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, μπορεί να δώσει τη λύση, διεκδικώντας την άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία. Να μπει στο στόχαστρο η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που διαχρονικά έβαζαν και βάζουν στη ζυγαριά κόστους - οφέλους τις λαϊκές ανάγκες», καταλήγει η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ