Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις από φοιτητές και μαθητές σήμερα και αύριο

Με νέες κινητοποιήσεις συνεχίζονται οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των φοιτητών που για σήμερα και αύριο δίνουν νέα αγωνιστικά ραντεβού. Μέσα από νέες συνελεύσεις και στο πλαίσιο της σύσκεψης συντονισμού φοιτητικών συλλόγων, συνεχίζουν την αντιπαράθεση με την πολιτική που διαλύει τη δημόσια δωρεάν Παιδεία και δίνουν απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, που με την καταστολή και τη συκοφάντηση των αγώνων προσπαθεί να βάλει φρένο στην πάλη των φοιτητών για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Σε κινητοποίηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν οι Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Τουρκικών Σπουδών και Πολιτικού Νομικής. Στο μεταξύ, στις συνελεύσεις που πραγματοποιούνται, στο επίκεντρο βρίσκονται τα μέτρα που έχει ήδη προωθήσει η κυβέρνηση, οι νέες ρυθμίσεις που δρομολογούν τη σύνδεση χρηματοδότησης και «αξιολόγησης» για τα πανεπιστήμια και την παράδοση των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις, η ένταση της καταστολής και του δόγματος «νόμος και τάξη».

Αύριο Παρασκευή, μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια μαζί με τους μαθητές, στο πλαίσιο των αγωνιστικών τους δράσεων και με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ηδη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει καλέσει 5μελή και 15μελή, αλλά και μαθητές από όλα τα σχολεία της Αθήνας να προχωρήσουν αύριο Παρασκευή σε δραστηριότητες μέσα στα σχολεία και στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, σε μαθητική πορεία ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και καταδίκης της καταστολής που ασκείται σε όσους αγωνίζονται.

Στην υπόλοιπη χώρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συλλαλητήρια ενάντια στην καταστολή και τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής, Πολιτικών Επιστημών, Αγγλικού, ΜΜΕ, Γεωλογικού, Ψυχολογικού, Δασολογίας του ΑΠΘ και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ. Σήμερα Πέμπτη συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και αύριο Παρασκευή στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο.

Σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στην Κομοτηνή, προχωρούν σήμερα Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα του ιδρύματος.

Στα Γιάννενα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο Παρασκευή σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ακαδημία, αλλά και σε άλλες δράσεις, όπως συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και κινητοποιήσεις σε διοικήσεις Τμημάτων και σχολών, με αίτημα να τοποθετηθούν για τον νέο νόμο - πλαίσιο και να πάρουν απόφαση ότι δεν θα τον εφαρμόσουν. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Ιατρικής και ΒΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ