Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρέμβαση στο υπουργείο από μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Με παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο την ανάγκη εξίσωσης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με τους μόνιμους συναδέλφους τους. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης που έγινε χτες το μεσημέρι, έθεσαν το δικαίωμα στη μητρότητα, το οποίο για τις αναπληρώτριες συμπιέζεται στο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και μισών δικαιωμάτων, της χρόνιας περιπλάνησης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, των αντιλαϊκών επιλογών.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στην Εκπαίδευση για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους, για μόρφωση, ζωή με σύγχρονους όρους και για την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και όταν αυτό δεν έγινε δυνατό, δήλωσαν πως θα επανέλθουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ