Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 19ο Γυμνάσιο Αθήνας

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας

Το 19ο Γυμνάσιο Αθήνας επισκέφθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, όπου συζήτησε με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το 19ο Γυμνάσιο Αθήνας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας μεταστεγάστηκε - υποτίθεται προσωρινά - σε τριώροφο κτίριο επί της οδού Αγίου Μελετίου, λόγω προβλημάτων ασφάλειας στο κτίριο όπου βρισκόταν προγενέστερα, επί της οδού Καμπάνη (γειτνίαση με βενζινάδικο). Η μεταστέγαση στο νέο κτίριο έγινε με τη μορφή «τελεσιγράφου», «βίαια», παρά τις αντιρρήσεις του διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, για την ακαταλληλότητα του κτιρίου. Στα ζητήματα παραβίασης των προδιαγραφών που τέθηκαν πριν από τη μετεγκατάσταση (έλλειψη πιστοποιητικού παθητικής πυροπροστασίας, μικρές διαστάσεις του κλιμακοστασίου), προστέθηκαν και μια σειρά από άλλα προβλήματα που φάνηκαν στην πράξη: Το προαύλιο είναι μικρό και είναι όλο πλακοστρωμένο με εξαιρετικά ολισθηρό υλικό, στα παράθυρα των τάξεων και στα μπαλκόνια απουσιάζουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, υδραυλικά κατεστραμμένα, αστοχίες στη μελέτη ηλεκτρολογικού σχεδίου, προβλήματα υγιεινής, έλλειψη αιθουσών για εργαστήρια και βιβλιοθήκη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρησιμεύει μερικώς ως αποθήκη και το υπόλοιπο τμήμα της για διδασκαλία κ.ά.

Να σημειωθεί πως στην Αγίου Μελετίου, εκεί όπου στεγάζεται το σχολείο, δεν υπάρχει ούτε φανάρι, ούτε ειδική σήμανση, ούτε σχολικός τροχονόμος, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Παρά τα διαβήματα του διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου προς το υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τον δήμο κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται. Παράλληλα, δεν έχουν προχωρήσει τα αναγκαία έργα στο κτίριο επί της οδού Καμπάνη, ώστε το σχολείο να επιστρέψει εκεί, με τήρηση των προδιαγραφών ορθής λειτουργίας.

Ο Ν. Σοφιανός δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας του σχολείου και για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο επί της οδού Καμπάνη, προκειμένου να επιστρέψει εκεί το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ