Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεκέμβρης στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

Από παλιότερη έκθεση βιβλίου
Από παλιότερη έκθεση βιβλίου
Στη διάδοση του πολιτικού, του καλού λογοτεχνικού βιβλίου είναι αφιερωμένος ο μήνας Δεκέμβρης από το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας). Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο, από τις 9 έως τις 20 Δεκέμβρη θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η «Σύγχρονη Εποχή» με τις εκδόσεις της στοχεύει στη διάδοση του μαρξιστικού και προοδευτικού βιβλίου, του ποιοτικού λογοτεχνικού βιβλίου. Η μελέτη, η ανάπτυξη ενός πλατιά μορφωτικού ρεύματος, ανοίγει νέους ορίζοντες, αλλά και αποτελεί σημαντικό όπλο, καθώς βοηθά να κατανοηθούν, να φωτιστούν, να ερμηνευτούν πλευρές και της καθημερινής σύγχρονης διαπάλης.

Τις καθημερινές η έκθεση θα λειτουργεί από τις 17.00 έως τις 21.00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00.

Την έκθεση βιβλίου θα πλαισιώσουν και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

Σήμερα Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη, από τον Γιώργο Μηλιώνη, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη hip hop και τον στίχο της, με τίτλο «It's bigger than hip hop... Fight the power!». Συνεχίζεται η συζήτηση που άνοιξε στη Μαθητική Σκηνή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Νέοι καλλιτέχνες μιλούν για το ρόλο της τέχνης, τη σημερινή δημιουργία, τη σχέση του καλλιτέχνη με την κοινωνία μέσα από το παράδειγμα της hip hop μουσικής. Στο πάνελ συμμετέχουν οι: Ζωγράφος, Αντώνης Μεϊμάρης («Κοινοί Θνητοί»), Σφάλμα. Θα ακολουθήσει dj set με τον Drugitiz.

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνουμε για τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής"». Θα μιλήσει ο Πάνος Κετσιετζής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 21.00, το Στέκι κλείνει τη χρονιά με φρέσκο stand up comedy. Η Κέλλυ Ανυφαντή, ο Γιάννης Μπιλίρης και ο Γιώργος Ξυδιάς, με την παράστασή τους «Δε μ' ενοχλεί», μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γέλιο. Οι τρεις καλλιτέχνες σχολιάζουν την καθημερινότητα, τη δουλειά, τις σχέσεις και άλλα πολλά, σε μια παράσταση με τρελή διάθεση, αυτοσαρκασμό και σάτιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ