Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ - ΑΚΡΟΑΜΑ
Καλούν σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αύριο Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 12 μ., για το Ασφαλιστικό

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, για το Ασφαλιστικό, καλούν αύριο Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι σωματεία στο Θέαμα - Ακρόαμα και συγκεκριμένα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι Μουσικοί Δυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.

Τα επαγγέλματα των μουσικών και των ηθοποιών, συνολικά οι ειδικότητες στο Θέαμα - Ακρόαμα, χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα, την υποαπασχόληση, την εργασιακή ανασφάλεια και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνουν στο κοινό κάλεσμά τους τα σωματεία, το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης «πάντα ήταν πολύ σημαντικό, όσο και η δυνατότητά τους (σ.σ. των εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα) να επιβιώσουν από τη δουλειά τους. Εδώ και δεκαετίες διαμορφώνεται σταθερά ένα νομικό πλαίσιο που χτυπά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε λογιστικό ζήτημα, που καλείται να το αντιμετωπίσει ατομικά ο κάθε εργαζόμενος με κριτήριο την ανταπόδοση. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, για Ασφαλιστικό που θα αποτελεί ευκαιρία για την άνοδο των κερδών των ασφαλιστικών ομίλων, αποτελούν αναγγελία ενός απάνθρωπου μέλλοντος για τους εργαζόμενους του κλάδου μας (...).

Ζητάμε:

Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθολικό για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο και κλάδο που θα εξασφαλίζει όρους και προϋποθέσεις για αξιοπρεπή εργασία και ασφάλιση.

Τα απαραίτητα ένσημα για ιατροφαρμακευτική κάλυψη να είναι κάτω από 50.

Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση.

Επίδομα και άδεια μητρότητας για κάθε γυναίκα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εποχικότητα με βάση τον κλάδο και όχι με βάση την επιχείρηση.

Μείωση του απαραίτητου αριθμού των 50 ενσήμων για το εποχικό βοήθημα.

Εγγύηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Επιστροφή των κλεμμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις, που τα τρώνε δεκαετίες. Να εισπραχθούν τα πάνω από 17 δισ. που χρωστούν σήμερα οι μεγαλοεργοδότες. Καμία μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες.

Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς.

Επανένταξη των επαγγελμάτων του μουσικού και του τραγουδιστή νυχτερινών κέντρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα όρια για τους ηθοποιούς, ηθοποιούς μελοδράματος, μουσικούς πνευστών, ειδικότητες του θεάτρου (μουσικούς, προσωπικό σκηνής, τεχνικούς) και χορευτές.

Αυξήσεις στις συντάξεις και εγγύηση του συνόλου της σύνταξης από το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ