Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται η παράσταση «Μαγιακόφσκι»

Συνεχίζεται, κάθε Παρασκευή στις 21.00, στο Θέατρο «Βαφείο» (Αγίου Ορους 16, Βοτανικός) η εξαιρετική παράσταση «Μαγιακόφσκι». Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Νταλιάνη και ερμηνεύει η Εβίτα Παπασπύρου.

Η παράσταση, βασισμένη στο πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι (ποίηση, κείμενα για την τέχνη, επιστολές, άρθρα, ομιλίες και σελίδες ημερολογίου), ζωντανεύει τον ποιητή και τη συνταρακτική εποχή στην οποία έζησε και δημιούργησε. Οπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης, «ο Μαγιακόφσκι μπορεί να μας εμπνεύσει, να μας συγκινήσει, να μας ζεστάνει και να μας κάνει να βλέπουμε με τα δικά του μάτια, πάντα μπροστά, σε ένα φωτεινό μέλλον».

Ενα θεατροποιημένο οδοιπορικό, που δίνει το στίγμα μιας επαναστατικής - καλλιτεχνικής στάσης ζωής σε μια κορυφαία ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας. Μια παράσταση που βοηθά το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τους στίχους του Μαγιακόφσκι, να αντιληφθεί ότι η ποίησή του είναι «συνυφασμένη φύσει και θέσει με τη δύναμη της νεότητας της Επανάστασης», όπως είχε γράψει ο Γ. Ρίτσος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ