Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στήριξη στους απορριφθέντες εκπαιδευτικούς

Τη στήριξή τους στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΠ λόγω μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου δηλώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζητούν παράλληλα από τα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών, να προχωρήσουν άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Το ζήτημα αφορά περίπου 2.000 υποψηφίους, που ενώ είχαν καταθέσει κανονικά και εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά για την προκήρυξη των διορισμών στην Ειδική Αγωγή και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο έως τις 24 Μάη, δεν το πλήρωσαν στη συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς το σύστημα τους ενημέρωνε πως υπάρχει περιθώριο πληρωμής έως και 1,5 μήνα. Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν χωρίς δική τους ευθύνη εκτός προκήρυξης, με την απόρριψή τους να συνεπάγεται αποκλεισμό όχι μόνο από τη διαδικασία διορισμού, αλλά και από ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα παραπάνω επισημαίνουν σε ψηφίσματά τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κ.ά. Το ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ ως Αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ