Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα παζάρια ξεκινά ο Τζόνσον

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Επιπρόσθετη αναφορά στην αποτροπή πιθανής παράτασης στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ, μετά το Δεκέμβρη του 2020, ανήγγειλε χτες πως θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για το Brexit ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως είναι αμετακίνητος στο στόχο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και αποφασισμένος να ξεκινήσει σκληρά παζάρια για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Ωστόσο, η απόφασή του να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου με την «απειλή μη συμφωνίας» και «άλμα στο κενό» (cliff-edge) μείωσε κατά 1,5% τη συναλλαγματική αξία της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Το ίδιο 24ωρο ξανάρχισαν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων, μετά από διακοπή εβδομάδων λόγω των εκλογών της 12ης Δεκέμβρη. Οπως αναμενόταν, πρόεδρος του σώματος εξελέγη διά βοής ο βουλευτής των Εργατικών Λίντσεϊ Χόιλ. Ακολούθησε η ορκωμοσία των 650 βουλευτών, εκ των οποίων 140 μπήκαν στη Βουλή για πρώτη φορά. Αύριο Πέμπτη αναμένεται η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος από τη βασίλισσα Ελισάβετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ