Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενιαίος και συντονισμένος αγώνας η απάντηση στα εκρηκτικά προβλήματα στον κλάδο της Καθαριότητας

Την άμεση πληρωμή των σχολικών καθαριστριών και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην Καθαριότητα στη μόνιμη και σταθερή εργασία διεκδικεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα κόντρα στην πρακτική τού «διαίρει και βασίλευε».

«Ο κλάδος της Καθαριότητας βρίσκεται συνολικά στα σχοινιά!» αναφέρει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, παρουσιάζοντας παραδείγματα ενδεικτικά για την εκρηκτική κατάσταση, αλλά και για τις εστίες αγώνα που πρέπει να δυναμώσουν:

-- «Στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία στην Αθήνα και στην Περιφέρεια επαναφέρουν εργολαβίες, εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέα ανεργία ή σε νέα ομηρία. Μαζί με σωματεία σε κάθε εργασιακό χώρο, δίνονται αυτήν τη στιγμή οι πρώτες αγωνιστικές απαντήσεις στον νέο οδοστρωτήρα, απέναντι σε κυβέρνηση και εργολάβους».

-- Στην Κεφαλονιά οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα των δημόσιων σχολείων βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, την τακτική μηνιαία πληρωμή, τον τερματισμό της ομηρίας και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Στην Κέρκυρα, οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο εκβιάζονται να υπογράψουν παράταση εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω υπεύθυνης δήλωσης.

Να προσπεράσουμε τους ανθρώπους της εργοδοσίας που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας

Ταυτόχρονα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ προειδοποιεί: «Οι αγώνες - εκτόνωση, οι ημερομηνίες κινητοποιήσεων που ανακοινώνονται μέσα από γραφεία της ΓΣΕΕ με τηλεδιασκέψεις έχουν στόχο να απορροφήσουν την οργή και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «όχι απλά δεν έχει πρόθεση σύγκρουσης με την κυβέρνηση, αλλά αποτελεί τον πιο έμπιστο σύμμαχό της».

Ειδικότερα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρεται στον «εργοδότη - συνδικαλιστή και (εκ νέου) στέλεχος του ΚΙΝΑΛ», ο οποίος αυτή την περίοδο επιδίδεται σε στήσιμο «προγραμμάτων κατάρτισης» ανά τη χώρα, «"διαφημίζοντας" σε δημοσιεύσεις του μεγάλες ιδιωτικές σχολές και μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες», ενώ η συνδικαλιστική του δράση εξαντλείται σε «selfie» και κοινοποιήσεις της παρουσίας του μέσω του Facebook. «Οσοι μπαίνουν στους αγώνες και αποκτούν προσωπική πείρα πέρα και έξω από τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, βγάζουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Ας χαίρονται στο ΚΙΝΑΛ τον δικομανή συνδικαλιστή και τους ομοτράπεζούς του», σχολιάζει η Γραμματεία.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν θέση μάχης, να προσπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους ανθρώπους της εργοδοσίας που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας» και να οργανώσουν «ενιαίο, μαζικό - ενωτικό αγώνα» και πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ