Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ 1947 - 2019
Αποχαιρετισμός από τον δήμαρχο Πάτρας

Μια σειρά δράσεων για να τιμήσει τον μουσικοσυνθέτη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου γεννήθηκε

«Η Πάτρα είναι περήφανη που γέννησε ένα παλικάρι όπως ο Θάνος Μικρούτσικος», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και εύχεται θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η Πάτρα έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, που με το έργο του γέμιζε και θα συνεχίσει να γεμίζει την καρδιά και το μυαλό του ελληνικού λαού.

Ενας άνθρωπος ολοκληρωμένος, καλλιεργημένος, που αγάπησε τη ζωή, μας δίδαξε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αρρώστια με θάρρος και παλικαριά. Πορεύτηκε με τα σωστά και τα λάθη, όσες φορές έπεσε, σηκώθηκε και ανέβηκε, όπως ο ίδιος έλεγε. Η Πάτρα είναι περήφανη που γέννησε ένα παλικάρι όπως ο Θάνος Μικρούτσικος.

Θα τον θυμόμαστε, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί του στους αγώνες της ζωής».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων, που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή, μετά την είδηση της απώλειας του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να δώσει το όνομά του στον προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του «εργοστασίου τέχνης» και να ονομαστεί «Εργοστάσιο Τέχνης - Θάνος Μικρούτσικος». Η πρώτη συναυλία που θα γίνει εκεί θα είναι αφιερωμένη στο έργο του. Οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2020 (δημιούργημά του) θα έχουν στο πρόγραμμά τους έργα του.

Επίσης, αποφάσισε «να ανταποκριθούμε στη σκέψη του αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020 προς τιμήν του».

Με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θυμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης συνεργάστηκε πολλές φορές με το ΔΗΠΕΘΕ, δίνοντας κάποιες από τις σημαντικότερες δημιουργίες του και τελευταία ήταν πριν από δύο χρόνια, με το «Φουέντε Οβεχούνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ