Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Δυνατό ξεκίνημα

ΠΑΤΡΑ (Αποστολή Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ).-

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «ρίχτηκαν» οι Ελληνες αθλητές στη μάχη του 46ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης, που διεξάγεται στην Πάτρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωταθλητής Κόσμου του 1999, Δημήτρης Αβράμης, επικράτησε με 3-0 του Γερμανού, Κρίστιαν Χάζενστραμπ στην κατηγορία των 76 κιλών και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τον Ιρανό, Ματζίντ Ραμαζανί. Ο Ελληνας παλαιστής, μετά την επιτυχία του, δήλωσε: «Εκανα καλή αρχή, πιστεύω ότι θα συνεχίσω». Μαζί με τον Αβράμη, στο δεύτερο γύρο πέρασε και ο Χρήστος Γκίκας στην κατηγορία των 63 κιλών, χωρίς όμως να παλέψει.

Αντίθετα από τους άλλους, ο πρωταθλητής μας της κατηγορίας των 97 κιλών, Γιώργος Κουτσιούμπας, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τους άλλους, καθώς γνώρισε δύο ήττες από τον Αλεξέι Τσεγκλάκοφ (Ουζμπεκιστάν) με 0-6 και από τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Νταβίντ Σαλντάντζε με 3-4. Μάλιστα, ο Κουτσιούμπας προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ, καθώς, όπως τόνισε: «Ημουν αγχωμένος και έκανα πολλά λάθη στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο έχασα λόγω απειρίας. Δεν έπρεπε να χαθεί αυτός ο αγώνας». Σήμερα (19.30 ΕΤ-1), στα ταπί θα αγωνιστούν οι Κώστας Παπαδόπουλος (69 κιλά), Θεοφάνης Αναγνώστου (85 κιλά) και Ξενοφών Κουτσιούμπας (130 κιλά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ