Σάββατο 4 Γενάρη 2020 - Κυριακή 5 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
«Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο» και τα δυο την καταστολή

Η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της, σε ρόλο «λαγού», ζήτησε από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πρότυπα άλλων αστυνομιών, στις ΗΠΑ και την ΕΕ, να υπάρξουν κάμερες στα κράνη των ΜΑΤ.

Δημοσιεύματα ανάφεραν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δέχτηκε αμέσως την πρόταση της Ενωσης, να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Αυτές οι προτάσεις, ιδιαίτερα αν προέρχονται από τις διοικήσεις των Ενώσεων, ενισχύουν τα μέτρα της κυβέρνησης για εφαρμογή νέων κατασταλτικών μέτρων. Η αστυνομία θα συλλέγει υλικό σε βάρος αγωνιστών του εργατικού - λαϊκού κινήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται καταπατώντας ακόμη και τα στοιχειώδη προσωπικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Οι κάμερες δεν καταργούν τη βία. Αντίθετα τη νομιμοποιούν γιατί κάνουν αποδεκτή τη βία του αστικού κράτους, μέσα στο πλαίσιο των αντιδραστικών νόμων που καθορίζει η θεωρία «νόμος και τάξη». Ο ρόλος των Ενώσεων των αστυνομικών θα έπρεπε να είναι διεκδικητικός, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός, η οικογένειά του, όπως και όλος ο λαός και να απαιτούν τη λύση των προβλημάτων τους. Γι΄ αυτό οι αστυνομικοί που προέρχονται από λαϊκά στρώματα, πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνουν αυτού του τύπου "συνδικαλιστές" που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του υπουργείου. Πρέπει να αντιτάσσονται σε κάθε μέτρο που ενισχύει την καταστολή και να υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός δεν πρέπει να καταστέλλει λαϊκές κινητοποιήσεις. Να παλέψουν να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και οι άλλες κατασταλτικές υπηρεσίες. Να μη δεχτούν να χτυπήσουν με γκλομπ και χημικά το λαό που παλεύει για το δίκιο του. Για κάθε μέτρο που αναβαθμίζει την καταστολή και θέλει να περιορίσει τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα, όπως είναι τα νέα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων, είναι σίγουρο ότι θα βρουν το λαό απέναντι.

Οι τίμιοι αστυνομικοί πρέπει να απομονώσουν τους συνδικαλιστές που πρωτοστατούν για την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων από την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ