Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει

Την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καταδικάζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Θεσσαλονίκης, με απόφαση που έλαβε πρόσφατα. Αφορμή αποτέλεσε η «καθυστερημένη» και ύποπτη απόφαση του ΙΑ Τμήματος του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στο σχηματισμό δικογραφίας για την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο Καλαμαριάς το Δεκέμβρη του 1999. Μάλιστα, με σχετικό έγγραφο ζήτησε από τον Λυκειάρχη του σχολείου να δώσει τα ονόματα των μελών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Αίτημα στο οποίο αρνήθηκε να συνεργήσει ο λυκειάρχης, καταγγέλλοντας πως δεν προτίθεται να παίξει ρόλο καταδότη.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, η Ομοσπονδία Γονέων σημειώνει: «Το σχολείο πρέπει να είναι κοιτίδα παροχής ολόπλευρης μόρφωσης, να μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητα των μαθητών, να διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία και τη ζωή τους. Δημιουργική όμως προσωπικότητα διαμορφώνει η γνώση που αποχτιέται με τη δημιουργική συμμετοχή του παιδιού στα δρώμενα του σχολείου και της κοινωνίας».

Επίσης, καταγγέλλει πως «η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων στοχεύει, αφ' ενός, στην τιμωρία αυτών που τόλμησαν να κρίνουν, να αμφισβητήσουν και να αντιπαλέψουν τις κυβερνητικές επιλογές και, αφ' ετέρου, να αποτρέψει μέσα από το φόβο των διώξεων και την ταλαιπωρία που συνεπάγονται, νέες διεκδικήσεις». Και ζητά ομόφωνα «να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις και η λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων, όπως εκφράστηκαν τότε με τις συγκεκριμένες αποφάσεις των μαθητών, να σταματήσει κάθε διοικητική και ποινική διαδικασία σε βάρος των μαθητών του 15μελούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ