Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στις 25 Γενάρη στην Αθήνα

Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 25/1 προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και φορείς της Στερεάς Ελλάδας, συνδικαλιστικές οργανώσεις από το Μέταλλο και άλλους κλάδους, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας, στην επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, απευθυνόμενο στους πάνω από 120 φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που είχε οργανώσει στις 8/12/2019, καλεί σε συμβολή στην οργάνωση και την προετοιμασία για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Τονίζει ότι στο μήνα που μεσολάβησε από τη μεγάλη σύσκεψη, έχει χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση: Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, ζουν στην ανασφάλεια, η εργασία εντατικοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, το αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο, που από τύχη δεν οδήγησαν σε νέα εργατικά «ατυχήματα».

Στο μεταξύ, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ οργανώνουν την Κυριακή 12/1, στις 10 π.μ., ημερίδα στον κινηματογράφο «Ιλιον» στον οικισμό στη Λάρυμνα.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/1 έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ