Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
Νέα κινητοποίηση σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σε κινητοποίηση στα Προπύλαια, ενάντια στις απολύσεις και την ανακύκλωση της ανεργίας, προχωρούν σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι μέσω του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29», διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), προκηρύσσοντας παράλληλα παναττική στάση εργασίας (από 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων εργαζομένων στο Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε κινητοποιήσεις, καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις τους και αναμένεται να απολυθούν. Σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Μηταράκη, εισέπραξαν την απάντηση ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

«Εδώ και μήνες καλύπτουμε κενά στο Δημόσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, με τη στοχευμένη υποστελέχωση και συρρίκνωσή του. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφέρει το Συντονιστικό Αγώνα των εργαζομένων του προγράμματος. «Ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να απολύσει τους 3.650 εργαζόμενους του προγράμματος, αφήνοντας από τη μία τις υπηρεσίες "ξεκρέμαστες" χωρίς καμία πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και, από την άλλη, οδηγώντας μας στην ανεργία (...). Παίρνουν, εδώ και χρόνια, την πολιτική επιλογή να ανακυκλώνουν την ανεργία με τα διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διαμορφώνουν και διευρύνουν ένα τοπίο ελαστικής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

«Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι», τονίζουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεση ανανέωση - παράταση της σύμβασης. Αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα. Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ιση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Καμία απόλυση. Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στους δημόσιους φορείς. Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ