Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη για την προστασία της μητρότητας

Σε σύσκεψη με θέμα την προστασία της μητρότητας καλεί η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες, το Σάββατο 18/1 στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27).

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Ενωση δίνει συνέχεια στη δράση που έχει αναπτύξει για τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο του αγώνα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Το σωματείο αναδεικνύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι εργαζόμενες που ανήκουν στο ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών εταιρειών δεν δικαιούνται ούτε καν την 6μηνη άδεια που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και είναι αναγκασμένες να επιστρέψουν στη δουλειά πολύ σύντομα μετά τον τοκετό, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες εργαζόμενες στον κλάδο (λογίστριες, σύμβουλοι κ.λπ.), πασχίζοντας να τα βγάλουν πέρα με αποδοχές στο ύψος του βασικού μισθού, καθώς η αποζημίωση για τους έξι μήνες της άδειας περιορίζεται σε αυτές.

Η ΕΛΕΠΑ έχει ζητήσει από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) να πάρει θέση και να εγκρίνει άδεια μητρότητας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στις εργαζόμενες στο ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών - συμβουλευτικών εταιρειών.

«Σήμερα, εν έτει 2020, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει στους εργαζόμενους γονείς και στα παιδιά μας. Σε αντίθεση με αυτό, βλέπουμε συχνά νέες μητέρες, εργαζόμενες του κλάδου, να αναγκάζονται να διακόπτουν την άδειά τους και να γυρίζουν νωρίτερα στη δουλειά, είτε λόγω των χαμηλών αποδοχών κατά την περίοδο της άδειας είτε με το φόβο της αλλαγής αρμοδιοτήτων, έως και της απόλυσης», σημειώνει η Ενωση σε ανακοίνωσή της με την οποία προχωρά σε εξορμήσεις στις ελεγκτικές εταιρείες.

«Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες με διεκδικήσεις από το Ταμείο Υγείας, με κινητοποιήσεις για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε οι παροχές Υγείας να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλατιά ενημέρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου, με δράσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς», τονίζει και προσθέτει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για τους εργοδότες και το κράτος οι βασικές ανάγκες μας αποτελούν "κόστος". Οι εργαζόμενοι και το σωματείο μας όμως δεν βάζουμε τα ζητήματα της μητρότητας, της δημιουργίας νέας οικογένειας, της υγείας, στο ζύγι! Αντίθετα, τα προτάσσουμε ως κύριες και βασικές διεκδικήσεις, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που μπορούμε». Τέλος, καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο οι οποίες «θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ