Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 25/1, με το οποίο θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας απευθύνει κάλεσμα για ξεσηκωμό σε κάθε σπίτι εργαζόμενου, σε κάθε γειτονιά στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής. Καλεί τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ να ορίσουν την ώρα της κινητοποίησης και προτείνει ως τόπο διεξαγωγής της το Σύνταγμα.

«Μας χρωστάνε και απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. ΕΕ και κυβερνήσεις χορηγούν 7,2 δισ. κρατικές ενισχύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 12 δισ. ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες και άλλα τόσα υπερδιπλάσια έδωσε ο κ. Σταϊκούρας στο κεφάλαιο μέσα από νομοσχέδια και τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δώσουν και στη ΛΑΡΚΟ. Μας χρωστάνε και απαιτούμε εδώ και τώρα: Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, νέες προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών του οργανογράμματος, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, υπογραφή στη συμφωνημένη ΣΣΕ που κατοχυρώνει τα κεκτημένα μας», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Η προετοιμασία της κινητοποίησης συζητήθηκε παράλληλα με τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση στη σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να συζητήσουν με τους εργαζομένους. Για τη μεταφορά στην Αθήνα θα δρομολογήσει λεωφορεία, ενώ προγραμματίζει περιοδείες στους χώρους δουλειάς ώστε να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/1 έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στηρίζουν δεκάδες σωματεία και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ