Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ
«Κατς» κατά ενημέρωσης

Η συντονιστική Επιτροπή σωματείων και Συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ) Πάτρας εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της πόλης μας, δυνάμεις της ασφάλειας και της αστυνομίας, που με πρόσχημα την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, μετέτρεψαν ξενοδοχεία και ολόκληρες περιοχές σε "κατεχόμενα εδάφη" . Είχαν δε, το θράσος να προσπαθήσουν να αποκρούσουν κλιμάκιο του ΠΑΜΕ που με ανακοίνωση ενημέρωνε τους εργαζόμενους για το συλλαλητήριο στις 13 Δεκέμβρη, στα ξενοδοχεία "ΤΖΑΚΙ" και "ΑΧΑΪΑ ΜΠΙΤΣ".

Στα ξενοδοχεία αυτά έμεναν δημοσιογράφοι και αθλητές, η συνδικαλιστική δράση θεωρήθηκε σαν "τρομοκρατική πράξη" και "παρενόχληση" των αθλητών.

Φυσικά, οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό κάτω από την επιμονή των συνδικαλιστών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δρομολογεί μέτρα καταστολής, με στόχο να βάλει τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες στο γύψο. Να αλυσοδέσει το λαϊκό κίνημα.

Φανταστείτε από τώρα τι θα γίνει ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, μιας και το λιμάνι της Πάτρας θα είναι διαμετακομιστικό κέντρο, όπως τόνιζε συνεχώς στην πρόσφατη επίσκεψή της η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Θα φοβούνται ακόμα και την ανάσα μας.

Σήμερα αυτά τα αυταρχικά μέτρα μας αφορούν όλους.

Η καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση - ΕΕ και εργοδοσία με τα νέα μέτρα αυταρχισμού που θέλουν να περάσουν στις Βρυξέλλες, είναι ο ενωμένος επίμονος λαϊκός αγώνας, για να διευρύνουμε τις λαϊκές μας κατακτήσεις. Είναι ώρα ευθύνης για μας και τα παιδιά μας η νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Εχουμε υποχρέωση, εμείς οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που μας ονομάζουν "πρεσβευτές" της Ελλάδας να αποτρέψουμε αυτές τις νοσηρές εξελίξεις.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι, μαζί με όλη την εργατική τάξη της πόλης μας στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 13 Δεκέμβρη στις 7.30 το βράδυ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ