Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Μεγάλες διαδηλώσεις στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου

Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν χτες σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με κύρια αιτήματα τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας, το κλείσιμο των hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο κλειστό ή ανοιχτό πουθενά στα νησιά και να καταργηθεί η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας - Ελλάδας.

Χιλιάδες κάτοικοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στη Λέσβο και στις στάσεις εργασίας σε Χίο και Σάμο. Εκλεισαν καταστήματα και πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τα νησιά δεν μπορούν να είναι φυλακές ανθρώπων, όπως επιτάσσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οτι οι ροές των κατατρεγμένων θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις θα διαλύουν τις χώρες τους αλλά και θα στραγγαλίζουν οικονομικά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Οτι δεν πρέπει να εξισώνονται τα θύματα με τους θύτες, τους υπαίτιους για τα μεταναστευτικά - προσφυγικά ρεύματα, για τον εγκλωβισμό, για τις άθλιες συνθήκες διαμονής.

Οτι πρέπει να απομονωθούν οι προσπάθειες εγκλωβισμού και ελέγχου των λαϊκών διαμαρτυριών εντός των αντιδραστικών επιλογών που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ