Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ 9

Ο ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ (φωτ.), ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητής του ΔΣΕ από το 1946, σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαρυά Τρικάλων.

Ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ (φωτ.) γεννήθηκε το 1906, δάσκαλος, μέλος του ΚΚΕ από το 1930. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αη Στράτη. Στην Κατοχή δραπέτευσε, βγήκε στο βουνό αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Αξιωματικός του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας και πέθανε τον Απρίλη του 1994 στο Σιμπίου Ρουμανίας.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Γιαν. ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ (φωτ.), μέλος του ΚΚΕ από προπολεμικά, εξορίστηκε από τη μεταξική δικτατορία στη Φολέγανδρο. Δραπέτευσε, εντάχθηκε στο ΕΑΜ στην Κατοχή, μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Ηταν στο τμήμα του Παλιούρα.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γιαν. ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ (φωτ.), ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Τον Οκτώβρη του 1946 χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα Παλιούρα ως σύνδεσμος, αποκόπηκε από την ομάδα, αρρώστησε και πέθανε στις 25 του Νοέμβρη 1947.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), μέλος του ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο στο τμήμα του Παλιούρα, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας, μαζί με τον Παλιούρα.

Ο ΜΑΝΘΟΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), αδελφός του Αντώνη, μαχητής του ΔΣΕ στο τμήμα του Παλιούρα. Πιάστηκε άρρωστος σε ενέδρα στον δυτικό Κόζιακα Τρικάλων. Αργότερα δολοφονήθηκε.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.) δολοφονήθηκε από τμήμα της Χωροφυλακής Βουλγαρελίου Αρτας στις 17 του Αυγούστου 1947.

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ (φωτ.), μέλος του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ στην 1η Θεσσαλική Μεραρχία, σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949 στα Αγραφα.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Φ. ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ (φωτ.), αντάρτης του ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 19 του Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 13 του Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΤΣΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα Αρτας στις 13 του Σεπτέμβρη 1944.

Τα αδέρφια ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ, αξιωματικοί του ΕΛΑΣ. Στη μάχη Νέας Ιωνίας και Νέου Ηρακλείου Αττικής σκοτώθηκε ο Αλέκος. Ο Δημήτρης βαριά τραυματισμένος πιάστηκε, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκε το 1944.

Οι ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ και ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ πιάστηκαν στο χωριό Κυψέλη, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Εκτακτο Στρατοδικείο των Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1946.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΑΠΠΑΣ (Σακκάς) γεννήθηκε το 1920, σπουδαστής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το 1940 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αντάρτης του ΕΛΑΣ από το 1942, στις 20 του Μάρτη του 1947 κατέφυγε στον ΔΣΕ. Τον Ιούνη του 1948 ονομάστηκε λοχαγός πολιτικός επίτροπος. Ηταν πολιτικός επίτροπος στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας. Σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ του Βίτσι στις 11 του Νοέμβρη 1948. Μετά θάνατο προήχθη σε ταγματάρχη με Διάταγμα της Προσωρινής Κυβέρνησης της 13ης του Δεκέμβρη 1948.

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑ
Ο ΔΗΜΟΣ Β. ΠΑΠΠΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, αρρώστησε βαριά και πέθανε το 1943.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 100 ευρώ.

Χρήστος Ι. Νταβαντζής

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αξέχαστων και αγαπημένων γονιών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΡΑΚΙΤΖΗ, κομμουνιστών και αγωνιστών του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στη Σοβιετική Ενωση, που «έφυγαν» από τη ζωή πριν από 11 χρόνια, πιστοί μέχρι το τέλος στα ιδανικά του ΚΚΕ, η οικογένεια του Τάκη Ρακιτζή προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 7/12/2019 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ, σε ηλικία 93 ετών, ΕΠΟΝίτης, αγωνιστής και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο Κωσταράζι Καστοριάς το 1926. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και διάλεξε γρήγορα το δρόμο του αγώνα. Με τη δημιουργία του ΕΛΑΣ βρέθηκε μαχητής του. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στις 14/6/1945 συνελήφθη μαζί με άλλους 4 συντρόφους. Κρατήθηκαν για δύο μέρες αλλά το έσκασαν. Ο ίδιος έφυγε από το χωριό και εγκαταστάθηκε στους Γόννους της Λάρισας.

Το 1946 αναγκάστηκε να βγει στο βουνό και να ενταχθεί στις πρώτες αντάρτικες ομάδες των κυνηγημένων δημοκρατών. Με τη δημιουργία του ΔΣΕ υπηρέτησε στο Γενικό Αρχηγείο, Τμήμα Ασφαλείας και Αντιαεροπορικής Αμυνας. Ως μαχητής το όνομά του ήταν «Γράμμος». «Οσες κορφές έχει ο Σμόλικας, τόσες μάχες και περισσότερες έχω δώσει», έλεγε. Στη 2η επέτειο της ίδρυσης του ΔΣΕ, το βράδυ της 28ης Οκτώβρη 1948, με εντολή του Γενικού Αρχηγείου μια ομάδα στελεχών και μαχητών, ανάμεσά τους και ο λοχαγός Γιάννης Παχής, πλησίασαν το ύψωμα 2520, την υψηλότερη κορυφή του Γράμμου, κατέβασαν τη σημαία του Κυβερνητικού Στρατού και στη θέση της τοποθέτησαν τη σημαία του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε αρκετές φορές. Δεν λύγισε και δεν τα παράτησε. Δύο χαρακτηριστικά τραύματα ήταν στο κεφάλι από θραύσματα χειροβομβίδας. Το ένα τού άφησε μισή τη γλώσσα, ενώ το άλλο τού άφησε θραύσμα που το κουβαλούσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το 1949, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, πέρασε στην Αλβανία και έπειτα στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη. Σπούδασε και παράλληλα εργάστηκε σε διάφορες δουλειές. Το 1953 παντρεύτηκε την Ελένη Κατσή, μαχήτρια του ΔΣΕ. Το 1956 γεννήθηκαν οι δύο κόρες, η Αγνή και η Ελευθερία.

Το 1983 επαναπατρίστηκαν και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Αμέσως συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Συμμετείχε στο Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, στον οποίο εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, καθώς και στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ. Εργάστηκε στο δήμο Λάρισας. Για πολλά χρόνια, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από διάφορες θέσεις του κινήματος και πάντα ως μέλος του ΚΚΕ. Σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τον εαυτό του στρατιώτη του Κόμματος και του κινήματος. Παρά τις αντιξοότητες, κρατήθηκε γερά στο αγκωνάρι που λέγεται ΚΚΕ κι έμεινε πιστός και όρθιος μέχρι το τέλος. Πάντα πράος αλλά με πληθώρα επιχειρημάτων αντιμετώπιζε αυτούς που επιχείρησαν να διαλύσουν το Κόμμα.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη Παχή - Κατσή, συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα, οι κόρες του Αγνή και Ελευθερία, οι γαμπροί και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Λάρισας, στο κόμμα όπου εντάχθηκε ο Γιάννης από τα νεανικά του χρόνια και έμεινε δραστήριος έως το τέλος της ζωής του, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του κινήματος, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» και 50 ευρώ στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επίσης, η οικογένεια της Κατερίνας και του Ηλία Τσίρη στη μνήμη του προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ (φωτ.), αδερφού μου, ΘΩΜΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ (φωτ.), ξαδέρφου μου, ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΣΕΛΑ (φωτ.), που μέχρι το τέλος της ζωής τους αγωνίζονταν αταλάντευτα για τα ιδανικά του Κόμματος, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

Στέλιος Σταμούλος

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ και της αγαπημένης μου εξαδέλφης ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ - ΜΕΛΑ, σταθερών και αταλάντευτων οπαδών του Κόμματος σε όλα τα χρόνια της ζωής τους, του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ και μαχητή του εφεδρικού ΕΛΑΣ, του αδερφού μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΕΛΑ, μέλους και στελέχους του Κόμματος, που φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον πρόωρο και άδικο χαμό του, του αξέχαστου και αγαπημένου συντρόφου ΕΡΡΙΚΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Καλλιθέας, προσφέρω 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Παναγιώτης Μελάς

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Η σύζυγός του Βικτωρία

Τα παιδιά του Σαλώμη και Νίκος Μπανάρας

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 31 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγός μου ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ. Αγωνιστής από τα γυμνασιακά του χρόνια έπαιρνε μέρος σ' όλους τους κοινωνικούς αγώνες πλάι στο ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Ηταν μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο Λογιστών Θεσσαλονίκης και από τα ιδρυτικά του μέλη. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε εξορία χωρίς να λυγίσει.

Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Μαρία Καρακασίδου

***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη των αγωνιστών:

ΗΛΙΑ ΝΟΕΑ (φωτ.), έφεδρου ανθυπολοχαγού στον πόλεμο της Αλβανίας, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού της ανταρτοομάδας της Σαϊδόνας, που χτύπησε τους Ιταλούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους το Μάρτη του 1942, καταδικάστηκε από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Καλαμάτα το Μάη του 1942.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ (φωτ.), τελειόφοιτου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, ενός από τους 200 εκτελεσθέντες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

ΛΕΩΝΙΔΑ (ΛΟΥΗ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, που δολοφονήθηκε από τους Χίτες, στα 19 του χρόνια, τον Αύγουστο του 1947.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΑΣΟΥ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), έφεδρου ΕΛΑΣίτη, υπεύθυνου Κέντρου Πληροφοριών των ανταρτών του Συγκροτήματος Ταϋγέτου, που πέθανε το 1976.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΛΟΥΛΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), υπεύθυνης Επιμελητείας των μαχητών του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 1988.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΩΝΤΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχητή του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, τραυματία στη μάχη της Βαμβακούς Λακωνίας, που πέθανε το 1996.

ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΙΤΣΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 2016.

ΚΩΣΤΑ ΞΥΔΕΑ (φωτ.), Ταγματάρχη του ΔΣΕ από τη Σαϊδόνα, που έπεσε ηρωικά στα Πηγάδια Ταϋγέτου το 1949.

Ο Αριστοτέλης Καστριτσέας προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου, ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.


ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ

ΜΕΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ)
ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ)

ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ)
ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ)

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΛΑ - ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΛΑ - ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ