Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ντ' Αρτανιάν

Γαλλία του 17ου αιώνα. Οι ίντριγκες και οι προδοσίες μαστίζουν τη χώρα. ο Ντ' Αρτανιάν ξεκινά από το χωριό Γκασκόν με διπλή αποστολή: να ενταχθεί στην ελίτ φρουρά του βασιλιά, τους περιβόητους σωματοφύλακες, και να αναζητήσει τον άνθρωπο που δολοφόνησε τους γονείς του. Η διαδρομή προς την πρωτεύουσα, γεμάτη ληστές και μαχαιροβγάλτες, εμπλουτίζεται με τη συνάντηση ενός ανυπέρβλητου εχθρού: του συνωμότη καρδινάλιου Ρισελιέ και τους υποστηρικτές του, των οποίων ηγείται ο τρομερός Φερμπρ.

Ο νεαρός ξιφομάχος αναζητά στο Παρίσι τον πυρήνα της βασιλικής φρουράς, το ρωμαλέο τρίο που αποτελούν οι Αραμις, Αθος και Πόρθος. Αλλά συναντώντας τους, αντικρίζει ένα μάτσο από απεριποίητους, πικραμένους ξιφομάχους χωρίς στόχους. Ολόκληρη η λεγεώνα των Σωματοφυλάκων έχει στερηθεί των αξιωμάτων της και ο λοχαγός τους, ο γενναίος Τεβίλ, έχει φυλακιστεί με την κατηγορία πολιτικού φόνου. Ενός φόνου που στην πραγματικότητα διέπραξε ο Φερμπρ.

Ο Ντ' Αρτανιάν, στον αγώνα του για την αλήθεια, βρίσκει ένα πολύτιμο σύμμαχο στο πρόσωπο της Φραντσέσκα, καμαριέρας της βασίλισσας, που διακινδυνεύει τη ζωή της για να προστατέψει την εξοχότητά της.

Στο μεταξύ στο στρατόπεδο των σωματοφυλάκων επικρατεί αναστάτωση. Ο πατέρας του Ντ' Αρτανιάν είχε πολεμήσει μαζί τους και ο μεγαλύτερος από αυτούς διδάσκει τις μεθόδους του. Η φιλοσοφία τους καίει στην καρδιά του: «Ενας για όλους και όλοι για έναν».

Ο θρυλικός όρκος φιλίας, των τριών σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου Δουμά, συναντά τις πολεμικές χορογραφίες του Χονγκ Κονγκ, και η κλοτσοπατινάδα αποενοχοποιείται.

Αυτή τη φορά οι τρεις ήρωες, δεν αντιστέκονται μονάχα στις σκοτεινές δυνάμεις της Γαλλίας του 17ου αιώνα, αλλά αψηφούν και τις δυνάμεις της βαρύτητας. Με άλλα λόγια, ο Ντ' Αρτανιάν ζει τις εμπορικότερες στιγμές του: Λίγο καράτε, λίγο κλίμα εποχής, και ο όρκος τους...

(The Musketeer) Περιπέτεια, παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Πίτερ Χάιαμς. Με τους: Τζάστιν Τσέιμπερς, Κατρίν Ντενέβ, Μίνα Σουβάρι, Στίβεν Ρία, Τιμ Ροθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ