Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης
Ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης
  • Αρβανίτικα τραγούδια από την Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία παρουσιάζει ο Θανάσης Μωραΐτης, για δεύτερη βραδιά, στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος). Μαζί του οι: Χρ. Τσιαμούλης, Κυρ. Γκουβέντας, Γ. Συμεωνίδης, Μαν. Κλαπάκης.
  • Με ταραντέλα και γκρεκάνικη διάλεκτο το συγκρότημα «Cumelca» μας ξεναγεί στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας (Καλαβρίας), σήμερα (8μμ), στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Ηρώων Πολυτεχνείου 39).
  • Η «Καμεράτα» εμφανίζεται αύριο (8μμ), στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (ελεύθερη είσοδος) με έργα Μότσαρτ, Μπαχ, Ροσίνι και Μπέλα Μπάρτοκ.
  • Εκδήλωση για τον Γιάννη Βόγλη διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, τη Δευτέρα (8μμ), στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Σ. Βενιζέλου και Μ. Αντύπα).
  • Για το πλούσιο ρεπερτόριο και τις ερμηνείες του σε έργα συνθετών του 20ού αιώνα διακρίνεται ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης, που θα δώσει ρεσιτάλ τη Δευτέρα (8.30μμ), στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16). Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ομιλο Ουνέσκο Αττικής - Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Λιστ και Ραβέλ.
  • Παραδοσιακά τραγούδια της Ιθάκης και του συνθέτη Σπύρου Αρσένη θα παρουσιαστούν στη συναυλία με τίτλο «Μενεξέδες και Ζουμπούλια», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (8μμ), στο θέατρο «Αλφα», υπέρ της Φιλαρμονικής Ιθάκης. Θα γίνει μελωδικό αφιέρωμα στον Αγγελο Σικελιανό και έκθεση φωτογραφίας της Νίκης Τυπάλδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ