Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πληρώνει για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR

Τη στιγμή που για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν περισσεύουν χρήματα για τον αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά σωματεία, με αρκετές Ομοσπονδίες να αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών, η ίδια σπεύδει άμεσα να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου. Ετσι, με κυβερνητική οικονομική βοήθεια αναμένεται να τοποθετηθεί τελικά η γραμμή του οφσάιντ στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης των διαιτητών ποδοσφαίρου (VAR) για τους αγώνες της Super League 1. Σημειώνεται πως παρά τη χρήση του συστήματος από την έναρξη της σεζόν η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν τοποθετήθηκε με αιτία το κόστος.

Αυτό αναμένεται να κυμανθεί από 230.000 έως 250.000 ευρώ, το οποίο θα αναλάβουν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Στόχος είναι να έχει τοποθετηθεί η εφαρμογή μέχρι την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ της κατηγορίας ώστε το σύστημα να είναι πλήρες και στους ημιτελικούς και τους τελικούς του Κυπέλλου.

Προς αλλαγές στην εκλογή προέδρων Ομοσπονδιών

Σε αλλαγές στον τρόπο εκλογής των προέδρων των Ομοσπονδιών προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Steering Committee. Η επιτροπή συστάθηκε σε συνεργασία με τις FIFA - UEFA και με αρμοδιότητες που αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων, τη βία και την ακεραιότητα των διοργανώσεων. Κατά τη συνεδρίαση ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε τη δρομολόγηση των ενεργειών προκειμένου στις εκλογές των Ομοσπονδιών ο πρόεδρος να εκλέγεται από διευρυμένη βάση και όχι απ' όσους είχαν δικαίωμα ψήφου μέχρι τώρα, π.χ. τοπικές Ενώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ