Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νεκρός εργάτης σε λατομείο στον Τύρναβο

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί σε λατομείο στον Τύρναβο. Ενας 52χρονος εργάτης του λατομείου, μετανάστης, πατέρας 5 παιδιών, βρέθηκε νεκρός σε ταινία μεταφοράς υλικών. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία για τις συνθήκες κάτω από τις από οποίες συνέβη το περιστατικό.

Στον χώρο βρέθηκε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πραγματοποιώντας παράλληλα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας για να διενεργηθεί άμεσα επιτόπια έρευνα σε σχέση με τις συγκεκριμένες αιτίες του ατυχήματος, καθώς και έλεγχος για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη και καταγγέλλει το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», επισημαίνοντας: «Ενα ακόμη εργατικό ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και των συνθηκών πίεσης που υπάρχουν».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το Εργατικό Κέντρο να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ