Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σε θέση μάχης για ισχυρή απεργιακή απάντηση!

Σε θέση μάχης για να δώσουν ισχυρή απεργιακή απάντηση στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, σε συντονισμό με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα.

Με πλατύ άνοιγμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς ξεδιπλώνουν τη δική τους καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων, κόντρα στην απατηλή προπαγάνδα της κυβέρνησης και των επιτελείων της, αναδεικνύουν τη σημασία ενίσχυσης της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στο απεργιακό μέτωπο προστέθηκε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησής του αποφάσισε 24ωρη απεργία και αγωνιστική κλιμάκωση απέναντι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αποφάσεις για απεργία έχουν επίσης ήδη πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Αγρινίου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Απόφαση απεργιακής κινητοποίησης πήρε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ, ενώ τη δραστηριότητά τους ξεδιπλώνουν πανελλαδικά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι συσκέψεις και συνελεύσεις που οργανώνουν σωματεία και φορείς:

-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας προχωρά σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26/1, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε Γενική Συνέλευση επίσης την Κυριακή 26/1, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 27/1, στις 7 μ.μ. στο χώρο του παραρτήματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης στην οδό Μυκηνών 17 (Μπότσαρη - Δελφών).

-- Το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με ομιλητή τον Θανάση Γκώγκο, την Τετάρτη 29/1, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, στην Κω.

-- Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Πάτρας καλούν σε σύσκεψη την Παρασκευή 31/1 στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ