Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εκμυστηρεύσεις της Ελλης Αλεξίου»

Το βιβλίο «Εκμυστηρεύσεις της Ελλης Αλεξίου» της Εύας Νικολαΐδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», θα παρουσιαστεί την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 18.00, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μελίνα Σιδηροπούλου, ανιψιά της Ελλης Αλεξίου - δρ. Βιολογίας, Γιώργος Στεφανάκης, δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Θανάσης Φωσκαρίνης, ποιητής - θεατρολόγος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δρ. Φιλολογίας - συγγραφέας Μαρία Πεσκετζή.

Στο βιβλίο της Ε. Νικολαΐδου καταγράφονται στιγμές από την πλούσια ζωή της Ελλης Αλεξίου. Η Αλεξίου καταθέτει βιώματα και μνήμες από τη σπουδαία διαδρομή της στην Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε σαράντα χρόνια με αγάπη, ευαισθησία και συνέπεια. Θυμάται τους κοινωνικούς της αγώνες αλλά και τα παιδικά της χρόνια. Στην εκ βαθέων αυτή εξομολόγηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον νεανικό της έρωτα για τον Κώστα Βάρναλη, αλλά και στη μεγάλη σχέση της ζωής της, τον σύντροφό της Βάσο Δασκαλάκη. Επίσης αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές του Νίκου Καζαντζάκη, που υπήρξε σύζυγος της αδερφής της, Γαλάτειας. Η αφήγησή της μιλά στην ψυχή του αναγνώστη, καθώς μεταλαμπαδεύει την πίστη της σε αξίες και υψηλά ιδανικά. Είναι η προσωπογραφία μιας κομμουνίστριας που σαν δάδα αναμμένη θυσίασε τη ζωή της για τον άνθρωπο. Στο φωτογραφικό υλικό της έκδοσης επίσης περιλαμβάνονται δύο ντοκουμέντα: Η ταυτότητα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και το κομματικό της βιβλιάριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ