Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Ξενοφοβικό το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα για τους πρόσφυγες

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ως δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρεί να εμφανίσει η δημοτική αρχή Σουφλίου το ξενοφοβικό κείμενο που εξέδωσε «για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σουφλίου υπογραμμίζει πως «δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα τέτοιο ψήφισμα, το οποίο εκφράζει αυτούς που το συνέταξαν και σίγουρα όχι το λαό του Σουφλίου, που ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/12/19) η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε τη δική της πρόταση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ξενοφοβικό ψήφισμα που τελικά εκδόθηκε.

Με αφορμή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εμφανίσει ως «ομόφωνο» το ψήφισμα που εξέδωσε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει πως στην πραγματικότητα η απόφαση που είχε λάβει το ΔΣ ήταν να εκδοθεί ένα ψήφισμα, αφού πρώτα θα το συζητούσε η δημοτική αρχή με τους επικεφαλής των συνδυασμών, και όχι να εκδοθεί το συγκεκριμένο, και μάλιστα χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το πρόβλημα - διαχείριση λαθρομετανάστευσης στον Ορεινό Ογκο Δήμου Σουφλίου», είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά από πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί σε δύο ποιμνοστάσια στον ορεινό όγκο του δήμου, οι οποίες αποδόθηκαν σε πρόσφυγες που πέρασαν τον Εβρο και προσπάθησαν να προστατευτούν από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

Με αφορμή το περιστατικό, ο δήμαρχος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει: «Αν αδυνατούν οι αρμόδιοι ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!». Τότε η δημοτική αρχή απέτυχε με αφορμή το γεγονός να κινήσει ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις, καθώς στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πλήθος δημοτών του Σουφλίου, ιδιαίτερα του ορεινού όγκου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δεν παρασύρθηκαν από τη ρητορική του δημάρχου. Μετέφεραν την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα χωριά τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αλλά και οι δεκάδες ταλαιπωρημένοι και παγωμένοι άνθρωποι που ζητούν από τους ντόπιους βοήθεια και καταφύγιο από το κρύο.

Η δημοτική αρχή επιφυλάχθηκε να εκδώσει ψήφισμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι κάτοικοι, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», είχαν πει χαρακτηριστικά πως «τα όπλα τα έχουνε για το κυνήγι, και όχι για αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ