Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Απορρίπτουν το απαράδεκτο «κείμενο συμφωνίας» που παζαρεύουν οι εργατοπατέρες

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ που απορρίπτουν το απαράδεκτο κείμενο συμφωνίας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας με την εργοδοσία - όχι μόνο ως σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης αλλά και ως βάση διαπραγμάτευσης - και απαιτούν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με βάση το αρχικό πλαίσιο διεκδίκησης.

Οπως αναφέρει η ΕΣΚ ΟΤΕ, στις περισσότερες συνελεύσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ - ΟΤΕ) που έχουν γίνει αυτήν τη βδομάδα, τέτοιου είδους αποφάσεις εγκρίνονται ομόφωνα από τους εργαζόμενους.

Στη βάση αυτή, η ΕΣΚ τονίζει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβλέψει αυτές τις αποφάσεις των εργαζομένων και να υπογράψει μια ακόμα ΣΣΕ «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της εργοδοσίας. Μόνος δρόμος είναι η κλιμάκωση του αγώνα, διεκδικώντας μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Στη συνέχεια, η ΕΣΚ παραθέτει μια σειρά τέτοιες αποφάσεις, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν και Τοπικές Διοικούσες που δεν πρόλαβαν να στείλουν τα κείμενά τους. Οι αποφάσεις αυτές έρχονται από τους εξής χώρους δουλειάς: Μεσσηνία (ομόφωνα από Γενική Συνέλευση ΠΕΤ - ΟΤΕ), Ηράκλειο (ομόφωνα από Γενική Συνέλευση ΠΕΤ - ΟΤΕ), Ρέθυμνο (ομόφωνα από Γενική Συνέλευση ΠΕΤ - ΟΤΕ), Λακωνία (ομόφωνα από Γενική Συνέλευση ΠΕΤ-ΟΤΕ), Κυκλάδες, Τρίκαλα, κτίριο Δαγκλή, Δωδεκάνησα, ΤΤΛΠ Χαλανδρίου, ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, ΤΤΛΠ Αγίας Παρασκευής, ΤΤΛΠ Παγκρατίου, Βόλο, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, αποθήκη Σφαγείων (Θεσσαλονίκη), ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, Χανιά, ΤΤΛΠ Παλαιού Φαλήρου, ΤΤΛΠ Πειραιά κ.ά.

Δεύτερο εργατικό «ατύχημα» σε λίγες μέρες

Στο μεταξύ, νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε στον όμιλο ΟΤΕ, όταν τεχνικός στο Τμήμα Τεχνικής Λειτουργίας Πεδίου στο Παγκράτι έπεσε από σκάλα και χτύπησε.

Οπως καταγγέλλει η ΕΣΚ, ο εργαζόμενος ήταν μόνος του και όχι σε διμελές συνεργείο, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

«Το εργατικό αυτό "ατύχημα"», σημειώνει, προστίθεται «στην πληθώρα εργατικών "ατυχημάτων" που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στον όμιλο ΟΤΕ. Δεν πάνε πάρα μόνο λίγες μέρες από τότε που εργαζόμενος εργολάβου χτύπησε πέφτοντας από κολόνα που έσπασε».

Αναφερόμενη στη μεγάλη ευθύνη της εργοδοσίας, επισημαίνει πως για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται «ότι το κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζει τις ζωές αυτών που το παράγουν, των εργαζομένων. Είναι "κόστος" για την εργοδοσία η προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας και ως κόστος προσπαθεί με κάθε τρόπο να το περιορίσει. Αυτό σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς, την υποστελέχωση, τα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις δεκάδες κομβικές περιοχές που στελεχώνονται από έναν εργαζόμενο, τη στοχοθεσία και το μαστίγιο της αξιολόγησης, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν σώοι στο σπίτι τους».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η ΕΣΚ υπογραμμίζει: «Δεν πάει άλλο. Τα διμελή συνεργεία να αποτελέσουν δεσμευτικό όρο στη νέα ΣΣΕ.Αποδεικνύεται ότι η επιβολή των διμελών συνεργείων παντού είναι ζήτημα "ζωής ή θανάτου" για τους τεχνικούς. Διμελή, ανεξάρτητα από τη χρήση σκάλας. Συνεπώς, η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, οι οποίοι βρήκαν συμπαραστάτες και άλλους εργαζόμενους αλλά όχι την πλειοψηφία των συνδικάτων, της Ομοσπονδίας και των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων, πρέπει να κλιμακωθεί και στα πλαίσια της διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ. Απαιτούμε στη νέα ΣΣΕ να είναι δεσμευτικός όρος τα διμελή συνεργεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ